Tinejdžer brutalno pretukao nastavnicu jer mu je rekla da prestane da igra Nintendo: Preti mu 30 godina

A. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Autistični tinejdžer priznao je krivicu za incident koji je snimljen na kameri u školi

Printskrin: Flagler County Sheriff's Office

Tinejdžeru sa Floride, koji je brutalno pretukao svoju nastavnicu jer mu je rekla da prestane da igra Nintendo, preti 30 godina zatvora. Njegova majka kaže da će to biti "smrtna presuda" za njega.

Brendanu Depu (18) preti višedecenijska kazna zatvora zbog napada na nastavnicu Džoan Najdič, koju je oborio na pod pre nego što ju je šutnuo i udario u leđa i lice više od 10 puta.

Njegova majka Lin Depa molila je nastavnicu u sredu da traži da se njenom sinu dodeli blaža kazna.

Foto: Facebook

"Žao mi je zbog onog što je moj sin uradio i niko ne treba da prolazi kroz to. Ali u isto vreme molim vas da imate na umu da je moj sin imao težak život, da je prošao kroz puno traume u životu. Ima autizam, molim vas pokažite milost", apelovala je njegova majka.

Brendan Depa se prošlog meseca izjasnio krivim da je pretukao Najdič zbog video igrice kada je imao samo 17 godina, ostavivši joj pet slomljenih rebara, gubitak sluha i ono što tvrdi da su stalni kognitivni problemi.

Uznemirujući incident - i uzaludni pokušaji nastavnika da zaustave napad - uhvatila je kamera u školi.

Najdič je rekla da nikada nije pokušala da mu uzme igricu, ali da ju je on napao nakon što mu je drugi član fakulteta zabranio da se igra sa njom.

Majka je okrivila niz mentalnih invaliditeta i istoriju traume iz detinjstva za ponašanje svog sina - i postavila pitanje zašto mu je uopšte dozvoljeno da uđe u javnu školu na Floridi.

Tinejdžeru je određena kaucija od milion dolara. Njegovo ročište za izricanje kazne počeće u januaru.

(Telegraf.rs)