Ako prepoznajete poreklo ovih predmeta, zovite policiju: Troje dece spaseno iz kandži seksualnih predatora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evropol je ponovo apelovao na građane da im pomognu u identifikaciji porekla određenih predmeta sa fotografija do kojih su došli, kako bi ušli u trag zlostavljačima dece

Foto: Pixabay

Troje dece spaseno je iz kandži seksualnih predatora u velikoj međunarodnoj akciji Evropola i Interpola. U akciji je učestvovalo 26 zemalja, većinom iz Evrope.

Kako je saopšteno iz Evropola, uhapšeno je dvoje osumnjičenih za seksualno zlostavljanje djece, ali nije saopšteno u kojim zemljama su otkriveni ti slučajevi.

Evropol je ponovo apelovao na građane da im pomognu u identifikaciji porekla određenih predmeta sa fotografija do kojih su došli, kako bi ušli u trag zlostavljačima dece.

Fotografije tih predmeta možete da pogledate ovde.

"Nadamo se da će neko prepoznati detalj koji će pomoći da se suzi lokacija žrtve. Nijedan trag nije premali", naveli su iz Evropola.

Iz te agencije su podsetili da od 2014. godine redovno okupljaju stručnjake za identifikaciju žrtava iz celog sveta.

"Kako bi se fokusirali na nerešene slučajeve seksualnog zlostavljanja dece. Više od 695 dece je zaštićeno, a 228 prestupnika uhapšeno kao rezultat operacija baziranih na Evropolovoj radnoj grupi za identifikaciju žrtava (VIDTF)", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)