Profesor baleta optužen za zlostavljanje devojčica: "Mislila sam da je on moj princ na belom konju"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muškarac je optužen da je u više navrata imao seks sa dve učenice u školi plesa, a da je seksualno zlostavljao sedam tinejdžerki u rasponu od 2004. do 2019. godine

Foto: Pixabay

Džonatan Barton (41) optužen je za seksualno zlostavljanje i obmanjivanje nekoliko devojčica tokom držanja časova baleta u jednoj školi u Argajlu u Velikoj Britaniji.

Jedna od navodnih žrtava je imala samo 15 godina kada je zlostavljanje počelo, dok su ostale bile uzrasta između 16 i 18 godina.

Muškarac je optužen da je u više navrata imao seks sa dve učenice u školi plesa, a da je seksualno zlostavljao sedam tinejdžerki u periodu od 2004. do 2019. godine, navodi Independent.

Na sudu u Dambartonu saslušana je žena koja je kao tinejdžerka, sa 16 godina, prvi put krenula na časove kod Džonatana. Ona se grupi priključila 2006. godine, ali su je druge devojčice jako ismevale, pa je htela da napusti ples. Međutim, Barton ju je ubedio da ostane u školi.

Žena je istakla da je Barton bio izuzetno "harizmatičan" i da je mislila da su u vezi, iako je imao devojku koja je radila sa njim u školi. Međutim, kada je želela da uozbilje njihovu vezu, Džonatan je to odbio i raskinuli su 2007. godine.

- Džonatan mi je bio zaista velika podrška kada sam htela da odustanem. Uzeo me je pod svoje i pazio na mene. Prvi put smo imali seksualni odnos u njegovoj spavaćoj sobi, mazili se do 5 sati ujutru, ali me je zamoli da kući odem preko terase - navela je žena.

Žena kaže da su je njena deca navela da ode u policiju 2020. godine i prijavi slučaj.

- Kada sam postala roditelj preispitivala sam se da li je to što smo imali bila afera, jer je imao devojku ili sam bila žrtva. To je kao da vam isperu mozak. Imam samo opravdanje za njega jer je obratio pažnju na mene kada sam bila ranjiva, ali se pitam da li je možda samo iskoristio moju situaciju - navela je žena.

Kako se navodi, sve vreme tokom trajanja njihove nezvanične veze žena je mislila da je "upoznala princa na belom konju".

Barton se na sudu izjasnio da nije kriv povodom optužbi.

(Telegraf.rs)