Peskov "otvorio dušu", rekao da mu se ćerka u životu namučila: "Razmišljala je hoće li imati za patike"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Imala je jako težak život, teško školovanje. Studirala je ne samo u Rusiji, već i u Francuskoj, rekao je Peskov

Foto: Tanjug/AP

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov otac je petoro dece iz tri braka. Ima tri sina i dve ćerke, a njegova najpoznatija naslednica je najstarija ćerka Lisa.

Lisa Peskova školovala se u Rusiji i Francuskoj te se, tvrde u Rusiji, nikada nije hvalila svojom porodičnom situacijom ili uticajnim položajem svoga oca.

Dugo godina je živela u Parizu, a često su je optuživali da rasipa očev novac.

Važila je za jednu od tipičnih predstavnica "zlatne mladeži", kojoj je, kao i njenim rođacima, u životu sve išlo glatko.

Međutim, pre nekoliko dana, Dmitrij Peskov demantovao je te glasine i rekao da je "njegovoj ćerki teško".

"Ona nikada nije bila jako velika devojka. Imala je jako težak život, teško školovanje. Studirala je ne samo u Rusiji, već i u Francuskoj. Tamo je živela jako loše, u spartanskim uslovima", rekao je Peskov, prenosi Jutarnji.

Prema njegovim rečima, Lisa je u životu morala da savlada mnoge poteškoće.

"Jedno je kad ste jako veliki, udebljate se jer nemate čemu težiti. Druga je stvar kada svaki dan morate da savladate neke probleme: gde možete jeftinije unajmiti stan, kako možete uštedeti novac, hoćete li na kraju meseca moći da priuštite nove farmerke, i tako dalje. Bila su tada druga vremena, ali sve se odvijalo u vrlo, vrlo spartanskim uslovima. Lisa je provela puno vremena tražeći samu sebe. Hvala Bogu, sada je sve u redu", rekao je Peskov.

On je dodao da je njegova naslednica žena od karijere.

Ipak, tokom intervjua koji je dao za MGIMO 360, Peskov nijedno trenutka nije pomenuo da je Lisa u Parizu živela u stanu od 180 kvadrata, koji vredi 1,8 miliona evra.

Lisa se pre nekoliko godina vratila u Moskvu nakon što je stekla diplomu MGIMOa.

"Sada puno radim i zarađujem, učestvujem u raznim projektima. Nisam putovala po Evropi od februara 2022. godine", rekla je Lisa.

(Telegraf.rs)