Hteo da kidnapuje Anu, ženu milijardera Mardoka, ali oteo pogrešnu: Posle 50 godina želi da pokaže gde je telo

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njegov brat Artur umro je u zatvoru 2009. godine

Foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Deportovani ubica nudi da se vrati u Veliku Britaniju kako bi posle 54 godine žrtvinoj ćerki pokazao gde je sahranio njenu majku.

Nizamodin Husein imao je samo 22 godine kada su on i njegov stariji brat Artur kidnapovali Muriel Mekej, ženu glavnog urednika časopisa i za otkup tražili milion funti.

Braća su u međuvremenu pronađena i osuđena za ubistvo, ali Murielino telo nikada nije pronađeno. Otmičari su Muriel pomešali sa Anom Mardok, tadašnjom ženom bogatog australijskog novinskog magnata Ruperta. Muž gospođe Mekej Alik, takođe Australijanac, bio je Mardokov zamenik.

Nizamodin je u međuvremenu deportovan i sada živi u Trinidadu. On sada nudi porodici Mekej da ponovo dođe u Veliku Britaniju i pokaže im gde je zakopao telo.

On je pisao vlastima tražeći da mu ukinu deportaciju koja je još uvek na snazi iako je prošlo više od 50 godina. Njegov brat Artur umro je u zatvoru 2009. godine.

"Priznajem da sam umešan u slučaj kidnapovanja i ubistva Muriel Mekej, spreman sam da pomognem njenoj ćerki Dijani da konačno nađe telo. Verujem da sam jedina živa osoba koja zna gde je Murielino telo i želim da ono bude pronađeno pre nego što umrem", napisao je Nizamodin.

Iako je godinama odbijao da kaže šta se s njom dogodilo, sada tvrdi da je dok je bila taoc doživela srčani napad i umrla na farmi Hertfordširu gde ju je s bratom držao.

On tvrdi da je sa bratom sahranio telo iza jedne kuće u blizini. Vlasti su prošle godine pretražile taj teren, ali ništa nisu pronašli.

Foto: Peter MacDiarmid / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nizamodin kaže da se tačno seća mesta gde je zakopao Muriel. S obzirom na to da se to područje nije previše menjalo od 1969, Dijana je Nizamodinu poslala fotografije tog mesta i zatražila da joj pokaže gde je telo.

Njih dvoje su održali i videopoziv, svako iz svog doma.

Dajana je nakon razgovora ispričala da joj je nakon toliko godina nemanja informacija o njenoj majci, laknulo što je konačno mogla da razgovara sa njenim ubicom. Ona veruje da je ovo poslednja šansa da se telo njene majke konačno pronađe.

Vlasti trenutno razmatraju mogućnost da se Nizamodinu dozvoli ulazak u Veliku Britaniju kako bi mogao da dođe do farme i pokaže gde je telo, ali se niko još uvek nije zvanično oglasio ovim povodom.

(Telegraf.rs)