Ramona zadavljena pre 37 godina, ali ubica tada nije pronađen: Sada nude nagradu od 52.500 evra za informacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokušaji da se pronađe njen ubica su bili neuspešni sve ove godine, a sada je raspisana nagrada

Foto: Polizeipräsidium Neubrandenburg

Ramona Musebek (21) ubijena je 2. avgusta 1986. godine u divljačkom aktu, a njeno telo pronađeno dan kasnije u blizini tadašnje nukelarne elektrane Lumbin u Nemačkoj.

Pokušaji da se pronađe njen ubica su bili neuspešni sve ove godine, a sada je raspisana nagrada od 50.000 evra za bilo koga ko uspe da identifikuje napadača.

- Anonimna osoba želi da plati 50.000 evra za dojavu koja će dovesti do identifikacije počinioca - objašnjava inspekcija kriminalističke policije u Anklamu i kancelarija javnog tužilaštva Štralzunda u zajedničkom saopštenju za javnost, prenosi Bild.

Javno tužilaštvo je u septembru oglasilo nagradu od 2500 evra, a sada, sa novom cifrom, onaj ko dojavi informaciju o ubici može da zaradi čitavih 52.500 evra.

Kako se navodi, Ramona je 2. avgusta 1986. izašla na proslavu u diskoteku "Teufelstajn". Ubrzo posle ponoći, mlada žena je krenula ka kući biciklom. Uputila se na sedam kilometara dug put ka Špandoverhagenu. Prijatelji su nekoliko minuta kasnije videli njen bicikl na ulazu u grad, ali ništa nisu posumnjali. Sledećeg dana, Ramonino telo je pronađeno u žbunu. Ona je bila delimično obučena, očigledno zadavljena. Forenzičari su na licu mesta pronašli nepoznati otisak stopala i opušak. Uprkos naporima, ubica tada nije pronađen.

Ubistvo je ponovo došlo u fokus 13. septembra 2023. godine kada je javno tužilaštvo ponudilo nagradu od 2.500 evra. Međutim, tada se svega 50 ljudi javilo i navelo da ima informacije u vezi sa ubicom.

Sada svi očekuju da broj pomoćnika na ovom slučaju bude veći s obzirom na to da je ponuđena vrtoglava suma novca.

(Telegraf.rs)