"Tukla je dete do smrti, pa otišla da spava, to nije majka": Komšije o užasu u Pečuju

Vreme čitanja: oko 3 min.

Policija je privela majku trogodišnjeg dečaka zbog sumnje da mu je nanela smrtonosne povrede

Foto: Pixabay

Policija istražuje smrt trogodišnjeg deteta u Pečuju, kojeg je, kako se veruje, majka tukla do smrti.

Lekari Hitne pomoći stigli su u četvrtak oko podneva u dom u kom je mališan živeo sa majkom i očuhom, a dete nije davalo znake života. Uprkos trudu lekara, dečak je proglašen mrtvim u bolnici.

Dete je, prema pisanju lokalnih medija, imalo brojne povrede po glavi i telu, i bilo je svo krvavo. Sumnja se da ga je majka Irma (28) u sredu krvnički tukla, a potom je otišla da spava. Policija je privela nju i očuha  (23) koji je, kako se veruje, bio u kući u trenutku tragičnih događaja, ali nije ništa učinio da se život deteta spasi.

Majka je navodno u policiji priznala da je tukla dete, pravdajući se "da sin nije bio dobar".

Kada je policija došla da privede Irmu i njenog partnera, komšije su izašle na ulicu i hteli su da ih linčuju. Ispred dvorišta upaljene su sveće, a svi koji prođu kraj kuće u kojoj je dete živelo ne mogu da zadrže suze.

Kažu da su videli kako kola stižu u Irminu kuću u četvrtak oko podneva. Pričaju kako su lekari pokušavali da reanimiraju mališana prvo u kući, a potom i u kolima hitne pomoći.

"To malo predivno stvorenje je ležalo tamo bez svesti", rekao je jedan rođak za Blikk, plačući.

Rođak otkriva da se Irma "žalila" na društvenim mrežama da će prebiti dečaka jer se ne ponaša onako kako ona hoće.

"Nikad nije volela to dete. Zašto? Zato što je mrzela njegovog oca jer ih je napustio. Da li je to kap koja je prelila čašu. Znate, kad se porodila, ostavila je dete u bolnici. Uzela ga je pre deset meseci. Izgleda da dete nije hranila kako treba, da ga je mučila, terala da pije vrelu vodu usred leta", priča rođak.

On dalje tvrdi da je Irma dete držala zaključano u sobi i ga je tukla. Upitan zašto nije prijavio slučaj, rođak je rekao: "Pretio sam joj nekoliko puta, rekao sam joj: 'Ako ne prekineš, ja ću'. Sad sebe psujem jer ništa nisam uradio, samo sam pretio. Da sam nešto uradio dečak bi bio živ", priča rođak.

Komšija Zoltan, koji živi u kući prekoputa, kaže da nikad nije viđao dečaka.

"Ne znam kako je mali izgledao, majka i taj njen su ga krili. Čuo sam par puta da se neko svađa ili bije tamo u kući, ali nije mi palo napamet da tuku dete", rekao je Zoltan.

Komšija je uveren da su se Irma i njen partner drogirali.

"Ima vrtić iza njihove kuće, sa druge strane ograde gde je kapija. Pomislio sam da dete ne viđam jer ga izvode na tu drugu kapiju... Na tu kapiju ju je policija izvela. Kad smo čuli šta je Irma uradila, njena porodica je htela da je ubije", priča Zoltan.

Komšinica iz ulice, koja je došla do dvorišta da upali sveću za ubijenog dečaka, kaže da je čula jezive stvari. Sama ima šestoro unučadi i ne može da prestane da plače.

"Pričaju da je detetovom glavom udarala o zid, a to je najblaže od svega što sam čula", priča komšinica.

Dečak je, navode komšije, bio jedno vreme u sirotištu.

"Tamo su brinuli o njemu, ne znam zašto su dete i dali njoj. Dobro je kada je dete uz majku, ali ova žena nije majka. Kada je htela da uzme dete kod sebe, ona i taj njen su glumili uzorne roditelje, sve dok im dete nije dato. Onda su počeli da pričaju da otac tog njenog partnera tuče dete, čoveka su smestili u ludnicu. Starca su nedužnog okrivili", pričaju komšije.

Sutra bi trebalo da bude doneta odluka o pritvoru za Irmu i njenog partnera. On se tereti za svesno nepružanje pomoći maloletnom licu.

(Telegraf.rs)