Poznata kompanija na meti kritika zbog poruke "Bojkot Izraela" u izlogu: Otkriveno ko stoji iza natpisa

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Mi smo kompanija koja ima osoblje svih nacija i religija, čija se lična uverenja razlikuju, međutim, kompanija zauzima sledeći stav "Lush žali zbog svakog nasilja i svake nepravde", navode u saopštenju

Foto: Shutterstock

Britanskoj kozmetičkoj kompaniji preti negativna reakcija mušterija pošto se poruka "Bojkotujte Izrael" pojavila u jednom njihovom izlogu, navodi Sky news.

Kompanija, koja se u prrošlosti suočavala sa kritikama jevrejske zajednice zbog otvorenog podržavanja Palestinaca, navela je u saopštenju da je član osoblja odgovoran za poruku postavljenu u izlogu radnje u Dablinu.

Kozmetička kompanija još uvek nije odgovorila na pitanja medija da li je poruka u međuvremenu sklonjena i da li je bilo koji pojedinac sankcionisan.

Mušterije pozivaju na bojkot radnje pošto se fotografija poruke pojavila na društvenoj mreži X, u utorak uveče, a postavio je korisnik koji podržava Izrael. Bilo je i reakcija iz kojih je bilo jasno da podržavaju Palestince.

Inače, radnja koja je stacionirana u Dorsetu, ima slogan "Preterano prijateljski raspoložena kozmetička radnja". Tokom 2011. optuženi su zbog antiizraelskih poruka kada su podržali pesmu nazvanu "Sloboda za Palestinu".

U saopštenju za Sky news kompanija navodi: "Mi smo kompanija koja ima osoblje svih nacija i religija, čija se lična uverenja razlikuju, međutim, kompanija žali zbog svakog nasilja i svake nepravde. Želimo mir i bezbednost svim Izraelcima i Palestincima. Podržavamo međunarodni zakon i ljudska prava svih ljudi".

Podsetimo, broj ljudi poginulih tokom napada Hamasa na Izrael popeo se na više od 1.200. Najmanje 900 Palestinaca poginulo je u Gazi.

(Telegraf.rs)