Glava mi je bila natečena, ostala sam bez oka: Alisu nazivaju čudovištem, ona ne odustaje od svog cilja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona se ne seća incidenta, ali joj se život promenio kada se suočila sa mnogo operacija i teškim oporavkom. Kako ističe, nije dozvolila da je trauma definiše kao čoveka

Foto: Facebook/McDonald Marie Alyssa

Alisa Mari Mekdonald (32) iz Sinsinatija, u Ohaju, zadobila je teške opekotine u detinjstvu zbog kojih su joj ostali ožiljci po celom telu.

Mlada žena je u nesreći izgubila oko, ali je to nije obeshrabrilo. Ona se na društvenim mrežama zalaže za razumevanje i bolji odnos prema ljudima koji na svom telu i imaju ožiljke.

- U detinjstvu su me maltretirali, ali nikada nisam dozvolila da to na mene utiče kako se osećam prema sebi - rekla je Alisa i objasnila da u svojoj nesreći vidi nepokolebljivu snagu.

Alisa je imala samo dve godine kada se dogodila nesreća u kući njene bake. Ona se ne seća incidenta, ali joj se život promenio kada se suočila sa mnogo operacija i teškim oporavkom. Kako ističe, nije dozvolila da je trauma definiše kao čoveka.

- Iako se ne sećam incidenta, znam da sam kratko vreme bila u komi i da mi je glava bila natečena da nisam mogla da je podignem - rekla je i dodala da je nekoliko puta bila operisana radi presađivanja kože.

Inače, Alisa je majka sedmogodišnje Aje koja joj je velika motivacija u daljem životu. Posvećena je majka, zaposlena u zdravstvu i veliki digitalni kreator na mrežama.

Ona je svoju priču podelila sa celim svetom i svakodnevno se trudi da utiče na ljude.

- Moja strast je da pričam priču ljudima i inspirišem onoga kome je to potrebno. Kroz svoje prisustvo na društvenim mrežama želim da promenim standarde u prihvatanju jedne lepote - rekla je.

- Nazivali su me čudovištem, užasnim imenima, ali, ti ljudi nikad ne otkrivaju svoje slike ili bilo šta o sebi, pa ne obraćam pažnju - objasnila je.

(Telegraf.rs)

Teme