"Robin Hudovo" drvo, staro tri veka, posečeno preko noći: Kruže tri teorije ko je kriv, a spominje se i osveta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je već uhapsila dvojicu osumnjičenih

Foto: Tanjug/AP

Čuveno drvo, koje je proslavio Robin Hud, posečeno je na zaprepašćenje mnogih u Engleskoj. "Princ lopova" proslavio je ovo drvo 1991. godine, a sada postoje tri teorije zašto je 300 godina staro stablo sasečeno u korenu.

Kako javlja britanski The Sun, policija je ubrzo uhapsila šesnaestogodišnjeg dečaka i muškarca u šezdesetim godinama, nakon što su pronašli oboreno drvo u četvrtak ujutru.

Tinejdžer je uhapšen zbog sumnje da je pričinio štetu i juče je pušten uz kauciju, dok je policija nastavila da istražuje navodni zločin. Muškarac je ostao u pritvoru tokom noći.

MailOnline je izvestio da neki stanovnici veruju da je osoba koja je oborila drvo, radnik Nacionalnog fonda koji je otpušten.

Rečeno je da meštani veruju da je osoba ukrala motornu testeru i drugu opremu i posekla drvo kao osvetu.

Drugi su rekli da je počinilac morao da bude "profesionalac koji je znao gde da seče" po vetrovitoj noći. Policajci takođe ispituju da li je čuveno drvo oboreno kao deo bolesne TikTok šale.

Zemljoradnik iseljen sa zemlje

Razgovori u lokalnom pabu sugerišu da je farmer preuzeo stvari u svoje ruke nakon deložacije.

- Čuo sam da je to bio zemljoradnik zakupac, iseljen sa zemlje - rekao je jedan građanin i dodao da je čovek pretio da će odseći drvo.

(Telegraf.rs)