Učiteljica osuđena za silovanje učenika slala preteći poruke žrtvi: "Zažalićeš"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mekomon je pokušala da zaobiđe zahteve tako što je navodno poslao poruku 12-godišnjaku sa prethodno nepoznatog broja telefona

Foto: Covington Police Department

Učiteljica iz Tenesija optužena za silovanje učenika (12) ponovo je uhapšena u četvrtak nakon što je uhvaćena kako šalje poruku žrtvi, upozoravajući je da će "zažaliti" što je slučaj prijavila policiji, piše NY post. 

Alisa Mekomon (38) privedena je u svom domu u Kovingtonu i kasnije optužena za teško uhođenje, uznemiravanje i prinude, samo tri nedelje nakon što je uhapšena zbog optužbi za silovanje, saopštila je gradska policijska uprava.

Bivša učiteljica puštena je nakon što je dala kauciju od 25.000 dolara pod uslovom da prekine bilo kakvu komunikaciju sa dečakom za čije silovanje je optužena 2021.

Mekomon je pokušala da zaobiđe zahteve tako što je navodno poslao poruku 12-godišnjaku sa prethodno nepoznatog broja telefona.

"Dokazi pokazuju da je Mekomon poslala SMS žrtvi, koristeći specifičnu kodnu reč poznatu maloletniku kao kodnu reč koju bi Mekomon ranije koristila kako bi potvrdila da je maloletnik bio sam, često pre nego što bi poslala gole fotografije na Snap Chat", navodi se u saopštenju policije Kovingtona.

Majka dvoje dece je tada poslala niz poruka upozoravajući dečaka da će "zažaliti zbog onoga što je uradio".

Mekomon je tada navodno priznala da je imala seksualni odnos sa dečakom tokom njihove razmene poruka, saopštila je policija.

Žrtva je maltretiranje odmah prijavila policiji, koja je istog dana uhapsila učiteljicu. "Radnje Mekomonove nisu samo užasne, već je CPD takođe zabrinut zbog ovog očiglednog kršenja uslova njene garancije. Zbog prirode komunikacije, zabrinuti smo da su možda kontaktirani i drugi", rekla je šefica policije Kovingtona Dona Tarner.

Mekomonova je ponovo smeštena u zatvor okruga Tipton, gde je zadržana bez garancije. Pored navodnog seksualnog napada na svog bivšeg studenta u njenom domu 2021. godine, Mekomon je takođe optužena za prijateljstvo i neprikladne odnose sa drugim bivšim studentima na mreži.

Policija je rekla da im je slala neprikladne fotografije i zatražila seks sa njima.

Mekomon tvrdi da je nevina, a njen branilac tvrdi da društveni mediji protiv nje sprovode "lov na veštice".

(Telegraf.rs)