Snimci iz škole u kojoj je dečak izbo đake i profesore: "Nož je zario drugu u leđa, a onda je ovo rekao"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je privela učenika koji je izbo dvoje učenika i troje profesora

Printskrin: Google maps, Foto: Tanjug/AP

Španska policija uhapsila je 14-godišnjeg dečaka koji je jutros oko 8.30 časova u srednjoj školi Elena Garsija Armada izbo dvoje učenika i troje profesora.

Učenik 3. razreda je, prema rečima drugih đaka, stigao na prvi čas sa pet minuta zakašnjenja i seo u svoju klupu.

"Kada je seo, otvorio je ranac i iz njega izvukao dva kuhinjska noža. Tada je drugu u klupi ispred jednu oštricu zario u leđa i rekao: 'Ubiću te'", ispričala je jedna od učenica.

Tada je, kako kaže, nastao opšti haos u učionici.

"Svi su počeli da vrište i trče ka izlazu. U učionici je bila profesorka biologije koja je pokušala da ga obuzda,  njoj je zario nož u oko", tvrdi učenica, prenosi El Pais.

Nakon ranjavanja druga i profesorke, dečak je sa oružjem izašao i otišao do druge učionice.

"Kada su ga ugledali sa noževima krenuo je stampedo. Drugi profesor je pokušao da ga zauzda, tada je i on uboden", tvrdi učenica.

Ona nije videla trenutak u kojem su povređeni još jedan profesor i učenik.

Kaže da sa osumnjičenim nije bila u bliskim odnosima. Dodaje da su se upoznali u razredu, ali da je bio samotnjak. Drugi đaci dodaju da je bio vredan i inteligent, ali i da su ga učenici neretko zadirkivali.

Pojedini španski mediji objavili su da osumnjičeni tinejdžer boluje od nekog oblika autizma, ali to nije zvanično potvrđeno.

Iz policije su potvrdili da je dečak uhapšen i da je kod njega pronađeno oružje kojim je izvršen napad.

Svi povređeni su prevezeni u bolnice i njihovo trenutno stanje nije poznato. Mediji navode da je profesorka koja je zadobila povrede oka odvedena u operacionu salu.

Osumnjičeni tinejdžer, koji bi mogao krivično da odgovara jer je nedavno izgleda napunio 14 godina smešten je u pritvor.

Čitava škola evakuisana je nakon tragičnog događaja.

(Telegraf.rs)