Protivio se oduzimanju opasnih pasa i sam postao žrtva jednog: Izujedan je od glave do pete

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladić je napadnut u trenutku kada je zamolio vlasnika da psu stavi povodac

Foto: Shutterstock

Mladić iz Velike Britanije koji se protivio odluci da rasa pasa američki XL buli bude zabranjena u Ujedinjenom Kraljevstvu i sam je postao žrtva ove opasne pasmine.

Ben Čizik je napadnut u petak oko 22 sata, dok je šetao psa. Mediji prenose da je nesrećni mladić molio vlasnika razjarene životinje da ga stavi na povodac, pošto se pas slobodno šetao. Vlasnik je, umesto da veže psa, istog nahuškao na Bena, a buli je potom napao još jednog čoveka.

Ben je zadobio brojne teške povrede, a u napadu mu je stradala i očna duplja.

Prethodno je Ben javno pričao kako se protivi odluci vlasti da zabrani držanje XL bulija.

"Svaka rasa može biti dresirana da bude agresivna. Vreme je da prestanemo da optužujemo ono što je sa jedne strane povoca", pisao je na mrežama.

Policija i dalje traga za vlasnikom i psom koji je izujedao Bena.

Napadnuti mladić je ispričao kako je kobne večeri šetao kada je naleteo na "pomahnitalog vlasnika psa".

"Kada sam ga zamolio da psu veže povodac, on je psu naredio da me napadne, i ovaj je to uradio", ispričao je Ben koji je sa brojnim povredama završio u bolnici.

Članovi porodice, koji su bili sa Benom u trenutku napada, kažu da su šokirani onim što se dogodilo. Ipak, i nakon što je zadobio ozbiljne povrede, Ben ne odustaje od toga da ne treba zabraniti držanje ove pasmine.

Iz policije su saopštili da je Ben zadobio povrede lica i nogu.

"Srećom, nije životno ugrožen. Njega je zbrinula ekipa Hitne pomoći, nakon čega je prevezen u bolnicu. Sprovodimo istragu i gledamo snimke sigurnosnih kamera", naveli su iz policije.

(Telegraf.rs)