Otrovala 3 osobe pečurkama, muž 2 puta bio hospitalizovan zbog stomaka: Detalj otkrio da je sve isplanirala?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Erinin bivši muž je još uvek u teškom stanju

Foto-kolaž: Shutterstock, Wikimedia/Flickr/Daniel Neal

Slučaj smrti tri osobe, koje su preminule od trovanja otrovnom zelenom pupavkom, još uvek nije rešen.

Erin Peterson (48) je 29. jula spremala ručak u koji je ubacila otrovne pečurke. Od posledica trovanja preminuli su njeni svekar, svekrva i svekrvina sestra. Njen bivši suprug Ian nalazi se u bolnici i u kritičnom je stanju.

Iako istraga još uvek traje, jedina osoba od interesa u ovom slučaju je Erin.

Ona je rekla policiji da je u jelo stavila mešavinu pečuraka kupljenih u supermarketu i sušenih pečuraka kupljenih u azijskom supermarketu u Melburnu mesecima ranije.

Forenzički psiholog ispričao je u intervjuu za Metro da je u ovom slučaju postojao znak koji je ukazivao da bi do ovako nečeg moglo da dođe.

"Ili je želela namerno da ih otruje ili je u pitanju loša sreća. Ono što je sigurno je da je ovaj slučaj privukao veliku pažnju javnosti u australiji", ispričao je psiholog.

Naime, policija je utvrdila da je Erinin bivši muž prošle godine dva puta bio hospitalizovan u teškom stanju i to zbog stomačnih problema.

Erinin bivši muž proveo je 21 dan na odeljenju intenzivne nege nakon što je doživeo kolaps nakon stomačnih problema u maju prošle godine. Nakon toga on je zbog sličnih problema još jednom bio hospitalizovan.

Ono što takođe ide u prilog tome da je ona želela namerno da ih otruje to što njihova deca nisu prisustvovala pomenutom ručku. Erin je ispričala da su i deca jela isti ručak sutradan, ali da su iz njega izvadili pečurke, jer ih navodno ne vole.

(Telegraf.rs)