Šverc droge pošao po zlu, krijumčari na Jadranu zapalili brod koji je plovio pod crnogorskom zastavom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Droga je, kako se sumnja, trebalo da bude razmenjena na Jadranu, oko 45 kilometara od lagune Patok, koja se nalazi u blizini Drača

Albanska policija saopštila je da je uhapsila kriminalnu grupu optuženu za šverc droge. Kako se navodi, oni su uhapšeni na brodu koji je isplovio iz Crne Gore.

Albanski portal "Politico" javlja da je objavljen snimak izgorele brodice koja jeplovila pod crnogorskom zastavomn, a koja je pronađena tokom akcije protiv šverca droge u kojoj je uhapšeno šest osoba, među kojima i dva državljana Ukrajine.

Na snimku ispod se vidi kako gori brod na kom je pronađeno 28 kilograma kokaina koji je, kako je saopštila policija, na Jadranskom moru trebalo da bude zamenjen za drugu drogu.

Droga je, kako se sumnja, trebalo da bude razmenjena na Jadranu, oko 45 kilometara od lagune Patok, koja se nalazi u blizini Drača.

Tokom operacije je zaplenjeno 45.000 evra, 2,5 miliona albanskih leka, kao i britanske funte, švajcarski franci i turske lire, ali nije navedeno koje su količine tih valuta u pitanju.

Zamenik direktora albanske državne policije Sokol Bižga na konferenciji za novinare izneo je detalje međunarodne operacije protiv šverca droge koja je sprovedena juče, u saradnji sa italijanskom policijom i američkom DEA.

(Telegraf.rs)