Ko je ubijeni Kreg Robertson? Ženio se dvaput, ima troje dece, FBI otkrio pretnje Bajdenu s njegovog Fejsbuka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Robertson živeo u Juti, ubijen u sredu u 6.15 sati

Foto: Department of Justice

Stanovnik Jute Kreg Robertson ubijen je u sredu dok su agenti u raciji FBI. Zvaničnici kažu da je čovek uputio brojne pretnje predsedniku Bajdenu i drugim političarima.

Izvori federalnih organa rekli su za Foks njuz da su Krega Robertsona ubili u sredu oko 6.15 časova. Izvor za sprovođenje zakona rekao je za Fok Nevs rekao je da je Robertson bio naoružan.

Bajden je sleteo u Solt Lejk Siti u sredu popodne u zakazanu posetu državi.

Robertson je optužen za međudržavne pretnje, uticanje, ometanje i odmazdu protiv federalnih policajaca pretnjom predsedniku, navodi se u federalnoj tužbi podnetoj u ponedeljak.

Tužioci tvrde da je Robertson u ponedeljak na društvenim mrežama objavio sledeće: "Čujem da Bajden dolazi u Jutu. Vadim svoje staro odelo i čistim prašinu sa snajperske puške M24. Dobro došao, šašavi!“

Njegov Fesbuk nalog, koji više ne postoji. Bio je dvaput u braku i ima troje dece. Razveo se 1986. godine, pa ponovo oženio 1988. Njegova druga supruga umrla je 2008.

Federalni tužioci naveli su nekoliko navodnih pretnji koje je Robertson uputio političarima.

"Pravo je vreme za predsedničko ubistvo ili dva. Prvo Džo, pa Kamala", Robertson je navodno napisao 19. septembra 2022.

"Smrt Džou Bajdenu", navodno je napisao u drugom postu na društvenim mrežama 23. septembra 2022.

"Kada bih vam zaista rekao šta bih voleo da uradim Džou Bajdenu, Fejsbuk bi me cenzurisao i FBI bi me ponovo posetio", navodno je napisao u drugom postu.

(Telegraf.rs)