Ubila je ćerke u bazenu, pa umotala u peškire i odvela u krevetić da spavaju: Detalji zločina

Vreme čitanja: oko 2 min.

Patila je od postporođajne depresije nakon rođenja drugog deteta i bila je podvrgnuta psihijatrijskom lečenju

Foto: Profimedia

Majka koja je svojim rukama udavila dve ćerke u bazenu porodične kuće u Austriji navodno je patila od postporođajne depresije nakon rođenja drugog deteta, a bila je podvrgnuta psihijatrijskom lečenju.

Kako prenosi austrijski dnevni list „Kronen cajtung“, i kriminolozi su ostali bez reči kada su čuli užasne izjave 36-godišnje majke, po profesiji medicinske sestre i logopeda, koja je prošlog ponedeljka ubila dvoje sopstvene dece.

Nesreća se dogodila u pokrajini Donja Austrija tako što je majka dve devojčice starosti 7 meseci i 7 godina, udavila u bazenu u dvorištu porodične kuće.

List piše da kada opisuje kako je ubila svoje dvoje dece, „deluje kao da je mrtva, a oči joj zure u prazno“. A kako ova poslovna žena, potpuno bezosećajno opisuje zločin koji je počinila, i iskusni detektivi ostali su bez reči.

„Deca su bila smisao mog života“, rečenica je koju počinilac ovog jezivog ubistva iznova ponavlja u svojoj ćeliji na odeljenju forenzičke psihijatrije jedne od donjoaustrijskih bolnica.

Potom je, kako je izjavila, „osetila spasenje” i napomenula kako je „potapanje prošlo veoma brzo“. Ovo su izjave od kojih se ledi krv u venama svakog ko ih pročita, osim veštacima koji sada moraju da dokažu zašto je to uradila i to potkrepe stručnim mišljenjima, od kojih će mnogo toga zavisiti prilikom donošenja presude.

Smrt dve devojčice u bazenu, koju im je prošlog ponedeljka režirala njihova izbezumljena i navodno psihički bolesna majka, zabeležila je i video kamera postavljena na porodičnoj kući pored bazena. Nakon što ih je ubila, izvadila je decu iz bazena, umotala ih u peškire i odvela u krevetić da spavaju, podseća list. Zatim je svom mužu poslala poruku preko:

„Nažalost, nisam uspela“. Kada je njen suprug pokušao da je dobije mobilnim telefonom, 36-godišnjakinja je već ušla u automobil i zabila se u drvo, nameravajući da sebi oduzme život. Mnoga pitanja ostaju otvorena iz ovog užasa, piše Kronen Zeitung.

Ono što se za sada zna je da je navodno patila od postporođajne depresije nakon rođenja drugog deteta. I da je bila na psihijatrijskom lečenju.

„I pored toga što su joj njena i suprugova porodica pomogli, situacija se od marta pogoršava“, istakla je advokatica 36-godišnje majke, koja u ćeliji mrmlja da „sve to nema smisla, jer svet je strašno loš“.

I za advokaticu  koja će braniti majku-ubicu, čin njenog klijenta je „neshvatljiv”. Ona pretpostavlja da je reč o „akutnoj mentalnoj bolesti”. Kako su ove nedelje preneli austrijski mediji, pored psihičkih problema, 36-godišnja žena je navodno imala i ozbiljne finansijske probleme. I to otplatom rate kredita koji su suprug i ona uzeli za izgradnju kuće sa bazenom, i uređenje privatne logopedske ambulante u okviru kuće. Mediji prenose da ne samo u Abesdorfu, mestu dvostrukog zločina i njegovoj okolini, već u celoj Austriji vlada šok i neverica da je tako nešto uopšte moglo da se desi.

(Telegraf.rs)