Prvo oglašavanje tinejdžera za kog se verovalo da je otet pre 8 godina: "Osećao sam se kao u zatvoru"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom prethodnih osam godina, Farijas je, kako je ispričao, bio primoran da se sakrije u spavaćoj sobi i da sluša svoju srećnu porodicu napolju dok su ih posećivali gosti

Foto: Tanjug/AP

Rudi Farijas iz Teksasa rekao je da ga je Stokholmski sindrom držao u zatočeništvu osam godina od strane njegove nasilne majke - ali je insistirao da nije bio seksualno zlostavljan tokom tog perioda.

Govoreći prvi put otkako se prošle nedelje pojavila vest da je pronađen posle osam godina, a onda da uopšte nije ni bio nestao, već da je sve vreme bio u kući sa majkom, Farijas je briznuo u plač dok je tvrdio da mu je majka Dženi Santana "isprala mozak i manipulisala" njime.

Farijas je za Fox26Houston ispričao kako se osećao kao da živi u zatvoru, i da je trpeo zlostavljanje i zanemarivanje dok je samo želeo da bude slobodan.

Međutim, tvrdio je da nije bio seksualno zlostavljan.

"Nije me naterala ni na šta slično, nikada se ništa tako nije desilo. Samo stvari zbog kojih mi je bilo neprijatno", rekao je Farijas.

Tokom prethodnih osam godina, Farijas je, kako je ispričao, bio primoran da se sakrije u spavaćoj sobi i da sluša svoju srećnu porodicu napolju dok su ih posećivali gosti.

Tvrdio je da ga je majka emocionalno eksploatisala i da je kontrolisala svaki njegov pokret.

Jedna od taktika koju je navodno koristila njegova majka bila je laganje, a i pretila je Farijasu informacijama koje nije mogao da proveri.

"Pretila mi je da će me uhapsiti, isprala mi je mozak", rekao je on.

Majka ga je navodno terala da se sakrije kada su im u posetu dolazili porodica i prijatelji.

Na pitanje kako je njegova majka mogla da manipuliše njim iako je bio odrastao čovek, Farjias je rekao da se osećao kao da se radi o Stokholskom sindromu.

"Držan sam protiv svoje volje, stalno me je bombardovala negativnim mislima", rekao je on.

Policija Hjustona za sada nije podnela prijavu protiv majke.

(Telegraf.rs)