Još jedna besana noć u Francuskoj: Haos širom zemlje zbog ubistva tinejdžera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do stravičnih sukoba došlo je večeras u Marseju, gde je policija ispalila suzavac na demonstrante i evakuisala turističku oblast Le Vje Por

Treću noć zaredom nastavljaju se protesti širom Francuske i sukobi policije sa demonstrantima koji su besni izašli na ulice nakon što je policajac ubio 17-godišnjaka tokom provere u predgrađu Pariza, zbog toga što je tinejdžer odbio da zaustavi svoj automobil.

Iz Francuske stižu oprečne informacije, i jedino što je sigurno jeste da se odvijaju sukobi u više gradova širom zemlje.

Tokom dana doneta je odluka da se rasporedi 40.000 policajaca širom zemlje, a gradski saobraćaj je tokom dana još obustavljen u brojnim oblastima.

Do stravičnih sukoba došlo je večeras u Marseju, gde je policija ispalila suzavac na demonstrante i evakuisala turističku oblast Le Vje Por.

Nemira je bilo i u Tuluzu, gde je apel na društvenim mrežama za demonstracije u 20 časova brzo prerastao u stravičan sukoba policije i građana.

Na nebu iznad grada je na više lokacija viđeno kako kulja gust crni dim, ali nije poznato šta je zapaljeno.

Lokalne vlasti su ranije tokom dana saopštile da očekuju još nasilja u gradu i dobile su dozvolu od sudije da koriste dronove za praćenje situacije iz vazduha.

Pojedini mediji prenose da se nezadovoljstvo prelilo i preko granice, sve do Brisela, gde je takođe uhapšeno oko 15 ljudi.

(Telegraf.rs)