Otkriveno šta je ubica iz zamka radio pre zločina: Ubedio devojke da se odvoje od grupe, pa ih gurnuo s litice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zamak je izgrađen u 19. veku i najpopularnija je turstička destinacija u Nemačkoj

Foto: Tanjug/AP

U neposrednoj blizini čuvenog zamka Nojšvanštajn u Nemačkoj, američki turista Troj B. (30) gurnuo je pre par nedelja dve Amerikanke niz klisuru od kojih je jedna poginula.

On je devojke iz američke države Ilinois, koje su tek završile studije, namamio da se udalje od gomile turista kako bi im pokazao mesto sa kog se pruža "romantičan pogled" na bavarski zamak iz bajke.

Zatim se navodi da je seksualno zlostavljao Evu L. (21), a kada je njena prijateljica Kelsi C. (22) pokušala da joj pomogne,  gurnuo u provaliju. Ali je preživela. Tada je zadao smrtonosni udarac Evi koja je pala niz stenu. Na mestu je proglašena mrtvom.

Nemačka policija vodi istragu o ovom strašnom slučaju, a Troj je uhapšen i nalazi se u zatvoru.

Četovao pre ubistva

Najnovija saznanja pokazuju da je Troj B. iz Linkoln parka u Mičigenu nekoliko minuta pre nego što je počinio zločin, komunicirao sa jednom Tajlanđankom preko Interneta. Oni su se upoznali preko jedne kompjuterske igrice. Postali su onlajn prijatelji, izvestio je News-Herald, a prenosi BILD.

Foto: Facebook/Troy Bohling

Tajlanđanka Hanita K. je, kako kaže sada, šokirana činjenicom da je osumnjičeni za ubistvo u Nojšvanštajnu neposredno pre strašnog čina komunicirao baš sa njom. Ova devojka kaže, nije ni slutila da će se uskoro dogoditi nešto tako strašno.

Naime, on je njoj poslao seriju selfi slika iz prirode.... Na fotografijama Troj ima istu odeću koju je imao i kasnije kada je uhapšen. Prethodno je razmenio par četova sa Tajlanđankom.

"Sanjao sam kako spavam u sobi i da želim da otvorim prozor kako bi ušao svež vetar, ali je napolju bilo preglasno. A u snu sam najviše posmatrao svoje telo, spolja, onako sa strane, ako znaš šta mislim...", pisao je Troj u poruci.

Poslao je seriju selfija

Na jednoj selfi-fotografiji, Troj ima kačket na glavi. Stoji ispred uske u korov zarasle staze, nedaleko od zamka.

"Popeo sam se, 100 metara iznad, samo korov i granje", naveo je. Vreme slanja poruke: 12:53, 14. jun. Zločin se dogodio dva sata kasnije.

Zatim objavljuje fotografiju sa vidikovca na kojoj vidi zamak. Našao je mesto gde se može snimiti "savršena fotografija za Instagram", napisao je svom poznaniku.

Izgleda da je tu otkrio mesto na koje je kasnije namamio dve devojke. Prema navodima nemačke policije, Troj B. je navodno gurnuo mlade Amerikanke sa mesta nedaleko od Marijinog mosta niz padinu.

U razgovoru sa Tajlanđankom otkrio je moguće motive: poverio joj se da voli Azijatkinje, da su one "njegov tip”. Obe žrtve horora kod zamku iz bajke bile su upravo azijatskog porekla.

Hanida K. je izjavila da je Troj B. "bio usamljen". Prema sopstvenim rečima, "mnogo je radio”.

Prema saznanjima BILD-a, školski drugovi su opisali Troja kao povučenog učenika, ćutljivog i stidljivog.

Ali voleo je mačke: komšije su pričale da su on i njegov brat Trevor (24) šetali mačku na povocu u dvorištu male porodične kuće u Linkoln parku, blizu Detroita.

Troj B. je trenutno u pritvoru u Nemačkoj.

(Telegraf.rs)