Princ Endrju ponovo u centru skandala: Čuo se sa Epstajnom i nakon što je tvrdio da su prekinuli druženje?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izveštaj u koji je Daily Mail imao uvid, takođe baca svetlo i na odnos princa Endrjua i Džefrija Epstajna

Foto: Tanjug/AP

Princ Endrju suočava se sa novim optužbama u slučaju pedofila Džefrija Epstajna, nakon što su najnoviji dokumenti pokazali da postoji šansa da su bili u kontaktu i nakon što je tvrdio da su prekinuli druženje.

Vojvoda od Jorka uslikan je kako šeta Central parkom u Njujorku sa Epstajnom u decembru 2010. godine, nedugo nakon što je Epstajn pušten iz pritvora u kom je proveo 18 meseci. Princ je u više navrata insistirao da je to bio poslednji put kada su se njih dvojica videli i čuli.

Međutim, najnoviji dokumenti pokazuju drugačije.

Epstajn je godinama bio klijent jedne banke i blisko je sarađivao sa izvesnim gospodinom Stejlijem koji je bio šef odeljenja za privatno bankarstvo. Izveštaj u koji je Daily Mail imao uvid, takođe baca svetlo i na odnos princa Endrjua i Džefrija Epstajna.

U izveštaju se navodi da je u februaru 2011. godine, dva meseca nakon sastanka u Central parku Epstajn je poslao mejl bankaru u kom navodi da princ Endrju traži termin za sastanak. Zbog toga mediji tvrde da postoji velika šansa da su njih dvojica i posle sastanka bili u kontaktu.

Podsetimo, princ Endrju je prošle godine platio 12 miliona odštete Virdžiniji Roberts zbog njenih tvrdnji da ju je seksualno napao kada je imala 17 godina, što je on sve vreme negirao.

Džefri Epstajn izvršio je samoubistvo u zatvoru 2019. godine gde je čekao suđenje zbog trgovine ljudima.

Među optuženima za seksualn0 zlostavljanje devojaka je i bankar Stejli, koji je sa njima navodno imao odnos na Epstajnovom imanju na Devičanskim ostrvima.

(Telegraf.rs)