Ko su jutjuberi koji su se u lamborginiju zakucali u auto: Nismo bogati, ali volimo da trošimo da vas zabavimo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Jutjubu imaju više od 600.000 pratilaca, a svoje snimke opisuju kao "apsurdne i jedinstvene"

Petogodišnji dečak poginuo je u sredu u Rimu, kada se u auto, u kojem je bio sa majkom i sestrom, zakucao lamborgini, u kojem je bila grupa jutjubera.

Italijanski mediji pišu da su u skupocenom vozilu bili mladići koji se nalaze iza naloga TheBorderline na Jutjubu, njih petorica.

Rai News piše da su petorica mladih jutjubera, Mateo Di Pjetro, ​​Vito Lojakono, Marko Čafaroni, Đulio Đanandrea i Leonardo Golineli sve do srede bili poznati po objavljivanju besmislenih snimaka i izazova kako bi sakupili što veći broj pratilaca.

Na Jutjubu imaju više od 600.000 pretplatnika na kanalu, a sadržaj svojih videa predstavili su rečima "apsurdno i jedinstveno".

"Nismo bogati, ali volimo da trošimo da bismo vas zabavili! Sve što radimo je zasnovano na vama; što nam više podrške pružite to ćemo donositi skuplji i zabavniji sadržaj, između izazova i šala svih vrsta kojima ćemo pokušati da te nasmejemo u svakom trenutku", predstavili su se na kanalu.

U 118 postavljenih sadržaja, izazovi se kreću od "24 sata na mini-splavu" do "žmurke u srednjovekovnom zamku" i "živim 50 sati u Tesli".

Mediji pišu da su i u trenutku nesreće u sredu, kada su se lamborginijem zakucali u smart, u kojem su bili Manuel Uselo (5), njegova majka Elana (29) i sestra Aurora (4), navodni snimali video za mreže.

Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Dečak je preminuo u bolnici, dok su majka i sestra povređene.

Izazov je navodno bio da provedu nekoliko dana u lamborginiju, bez izlaska iz njega. Snimak na kojem jedan od jutjubera pokazuje luksuzno vozilo i ljubi haubu postao je viralan.

Za volanom je bio 20-godišnjak, koji je predmet istrage, dok protiv četvoro ostalih putnika iz vozila za sada nisu podnete nikakve optužbe.

Istražitelji ispituju ko je odgovoran za sudar i proveravaju hipotezu da su jutjuberi snimali izazov i da je to možda uticalo na dinamiku nesreće.

(Telegraf.rs)