Rambo planirao egzekuciju, ali ga je njegova potencijalna meta ubila prvog? Istražuje se veza između 3 stvari

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rambo i njegov zet izrešetani su sa više od 40 metaka prošle nedelje u Grčkoj

Foto: Profimedia

Grčke vlasti traže vezu između dvostrukog ubistva u Koridalosu, ukradenog džipa u Neos Kosmosu i paljevine benzinske pumpe u Aspropirgosu kako bi otkrile ko stoji iza najnovijih događaja koji se odnose na grčku mafiju.

DNK test muškarca poznatog kao Rambo (37) i njegovog zeta (30) u crnom kaškaiju koji je pronađen u prošli četvrtak uveče u području Neo Kosmos pokazuju da su planirali da izvrše ugovoreno ubistvo, ali su ih pretekli, što je dovelo do toga da su postali žrtve potencijalnih meta, prenosi Protothema.

Nadležni procenjuju da je Rambo planirao egzekuciju i ukrao crni kaškai, u koji je sakrio teško oružje, ali je njegova potencijalna meta to otkrila i ubila ga prvog. Policija pokušava da otkrije ko je bio meta 37-godišnjaka i da li su Rambo i njegov zet spremali ubistvo na području u blizini Neos Kosmosa gde je ukradeni automobil pronađen parkiran.

Napadači su iz džipa u pokretu kalašnjikovim izrešetali auto u kom je bio Rambo, a njegov zet, koji je bio u drugom vozilu, skrenuo je sa puta i sakrio se na ulazu u garažu jedne zgrade. Međutim, napadači su ga locirali i likvidirali dok je pokušavao da izađe iz vozila.

Ubice su se potom dale u beg. Nešto iza ponoći prošlog četvrtka na putu Atina-Korint, policija je pronašla zapaljeno vozilo u napuštenom tunelu, a veruje se da je upitanju ukradeni džip koji je korišćen u likvidaciji.

Najnovija saznanja formiraju i nove podatke u istragama za napad mafije na benzinsku pumpu u Aspropirgosu, rano u subotu.

Prema podacima, benzinska stanica pripada sinu lidera grčke mafije koji je ubijen na Uskrs 2022. godine u Dervenohoriji i za kog su radile žrtve dvostruke egzekucije u Koridalosu.

Stoga nije isključeno da se oni koji su zasuli Ramba i njegovog zeta sa više od 40 metaka dovode u vezu sa izvršiocima paljevine benzinske pumpe, želeći da ovoj porodici pošalje poruku.

Rambo je prethodnih godina optužen za saučesništvo u ubistvu koje se dogodilo tokom sukoba navijača u aveniji Lavriou 2007. godine. Navodno je bio umeštan i u pokušaj ubistva visoko rangiranog pripadnika grčke policije.

(Telegraf.rs)