Devojčica i dečak stradali na plaži u Bornmutu: Helikopteri nadletali područje, uhapšen muškarac

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očevici kažu da ne znaju kako je došlo do tragedije, da su im spasioci samo rekli da moraju odmah da napuste plažu, a onda su ugledali helikoptere

Foto: Shutterstock

Devojčica (12) i 17-godišnji tinejdžer stradali su pod nerazjašnjenim okolnostima u sredu na plaži u Bornmutu u Engleskoj.

Iz policije su naveli da je muškarac (40) uhapšen zbog sumnje da je počinio ubistvo iz nehata, ali nisu detaljnije objasnili šta se tačno dogodilo.

Ono što je poznato jeste da je Hitnoj pomoći oko 16.30 je stigao poziv da je na plaži potrebna pomoć za najmanje 10 ljudi.

Na lice mesta su odmah doleteli spasilački helikopteri, i brojne ekipe Hitne pomoći i policije.

Kupači, koji su se zadesili na licu mesta kažu da je plaža bila krcata i da je samo odjednom krenuo da trči spasilac i da viče kako svi moraju da se povuku.

"Rekao je da moramo da se sklonimo, da se dogodio veliki incident", ispričala je Eman Kamar koja je na plaži bila sa bebom.

Posle 20 minuta sletli su prvi helikopteri.

"Spasioci su skočili na skutere i ušli u glisere i krenuli ka moru. Helikopteri su nadletali. Posle nekih pola sata su se svi povukli", tvrdi Eman.

Druga žena kaže da ni njoj još nije jasno šta se dogodilo, ali veruje da je na pučini došlo do neke stvarične nesreće.

Iz policije su samo saopštili da je u bolnicu prebačeno deset ljudi, a da je dvoje maloletnika preminulo nedugo po prijemu u bolnicu.

(Telegraf.rs)