Pucnjava u školi u Atlanti: Ubijena tinejdžerka, mladić ranjen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija u Atlanti nastavlja s istragom o pucnjavi i nudi nagradu od 10.000 dolara za informacije o događaju.

Foto: Tanjug/AP

U pucnjavi koja se jutros dogodila ispred srednje škole u Atlanti ubijena je tinejdžerka, a još je jedan tinejdžer ranjen. Za sada niko nije uhapšen, no policija je saopštila da je u incidentu učestvovalo više učenika srednje škole, prenosi Index.hr.

Policajci su dobili dojavu o pucnjavi oko 2:27. Dve žrtve, šestanestogodišnja devojka i šestanestogodišnji mladić, pronađene su na mestu događaja i odvedene su u lokalne bolnice. Devojka je proglašena mrtvom, a mladić je u stabilnom stanju, rekli su iz policije.

Žrtva trebalao da radi za grad

Žrtve nisu identifikovane. Nije jasno jesu li tinejdžeri pohađali srednju školu pored kojom se dogodila pucnjava. Na konferenciji za novinare danas poslepodne gradonačelnik Andre Dickens rekao je da je preminula žrtva bila "puna života".

- Moje srce je uz obe porodice - rekao je. "Ova mlada dama je bila puna života i trebalo je da radi za grad Atlantu počevši od utorka u našem letnjem programu zapošljavanja mladih."

- Molim roditelje u celom području, molim mlade u celom području da razmotre svoju sigurnost, da se pobrinu da roditelji znaju gde su. I roditelji, znajte gde su vam deca - rekao je Dickens. "Želimo da budete sigurni i da donosite svesne, kvalitetne odluke o tome gde ćete ići."

Policija nudi nagradu za informacije

Direktorka državnih škola u Atlanti Lisa Herring nazvala je pucnjavu, koja se dogodila samo nekoliko dana nakon završetka školske godine, "tragičnom".

- Krizni tim bit će u kampusu sledećeg utorka kako bi pomogao onima kojima bi mogla trebati dodatna podrška - rekla je Herring. "Izražavamo saučešće porodicama koje su bile pogođene."

Policija u Atlanti nastavlja s istragom o pucnjavi i nudi nagradu od 10.000 dolara za informacije o događaju.

(Telegraf.rs)