Svetski mediji o masakru u Beogradu: "Dečak uhapšen nakon pucnjave u srpskoj školi"

Vreme čitanja: oko 3 min.

CNN, Sky News, BBC i mnogi drugi svetskiu mediji su preneli pucnjavu u Beogradu kao udarnu vest, sa svim detaljima masakra, brojem žrtava i hapšenjem napadača

Foto: Nikola Tomić, news.sky, CNN

Strani mediji jedan za drugim objavljuju vest o masovnoj pucnjavi u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u srpskoj prestonici.

Američki CNN upravo je objavio vest o masovnoj pucnjavi u školi u Beogradu, sa naslovom "Dečak je uhapšen nakon pucnjave u srpskoj školi".

Jedan dečak je uhapšen u sredu nakon što je navodno otvorio vatru u Osnovnoj školi u srpskoj prestonici Beogradu, javljaju vlasti, prenosi CNN.

Medij još uvek nema podatke da je veliki broj dece ubijen, već ističe da je petoro dece ranjeno u incidentu.

CNN je preneo i saopštenje MUP Republike Srbije objavljeno na Fejsbuku, u kojem se navodi da su u 8.40 sati po lokalnom vremenu dobili informaciju da je došlo do pucnjave u školi Vladislav Ribnikar na Vračaru.

I britanski Sky News sa naslovnom fotografijom "Breaking News" preneo je vest o užasu u srpskoj prestonici.

Ističu da je ubijen radnik obezbeđenja, a da je policija rekla da je uhapšen učenik sedmog razreda.

Britanski BBC  je na naslovnoj strani objavio vest o pucnjavi, sa naslovom "Najmanje devet mrtvih u pucnjavi u srpskoj školi".

BBC piše da je ubijeno osmoro dece i čuvar, dok su šestoro dece i nastavnica ranjeni.

BBC je iz minuta u minut javljao o pucnjavi koja se jutros dogodila u osnovnoj školi u Beogradu i preneo da je istraga o motivima u toku.

Reuters, nemački Bild i mnogi drugi mediji takođe su preneli masovno ubistvo u srpskoj školi.

Reuters prenosi izjavu oca jedne od učenica, koji je rekao da je ona uspela da pobegne iz učionice kada je pucnjava počela i navodi da je policija saopštila da je učenik sedmog razreda koji je pucao uhapšen. Britanska agencija navodi da su masovne pucnjave u Srbiji retke i da su zakoni o oružju veoma strogi.

I AP je preneo vest o pucnjavi u beogradskoj osnovnoj školi, navodeći da je policija identifikovala napadača kao K. K, koji je pucao iz očevog pištolja Američka agencija je prenela izjavu učenice, koju je identifikovala kao E.M, koja je opisala osumnjičenog ka "mirnog dečaka", koji je "lepo izgledao". I AP navodi da su, za razliku od SAD, masovne pucnjave u Srbiji i u regionu Balkana retke.

I italijanska agencija Ansa javila je da je učenik u ​​Beogradu jutros ispalio nekoliko hitaca u svojoj osnovnoj školi, usmrtivši osmoro drugova iz razreda i čuvara škole.

Deutche welle je naveo da policijske snage intenzivno rade na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do tragedije.

"Krvoproliće u Beogradu: u školi u glavnom gradu Srbije dečak od 14 godina pucao je jutros iz vatrenog oružja", javio je list "Bild".

Vest su preneli i nemački list "Rajnfalc", kao i "Štutgarter nahrihten". FAZ je javio da je da je učenik sedmog razreda verovatno dobio pištolj od svog oca, da je motiv nepoznat, kao i da su ga drugovi iz razreda opisali kao uzornog đaka.

I mediji u regionu su kao udarnu vest preneli nezapamćen zločin iz Beograda.

Kako saznaje Telegraf, učenik 7. razreda (14) pucao je u školi na Vračaru "Vladislav Ribnikar" i tom prilikom ubio osmoro dece i radnika obezbeđenja.

Kako nezvanično saznajemo, dečak je upao na čas istorije i počeo da puca na đake.

Jedno dete je već na operacionom stolu.. Ono ima povrede glave i životno je ugroženo.

Drugo dvoje dece koja su primljena u Tiršovu, imaju prostrelne rane i na intenzivnoj nezi su. Rranjeni se voze i u Urgentni centar, i u Institutu za majku i dete i u Tiršovu...

Napadač je navodno pucao iz očevog pištolja i sve je trajalo oko pet minuta. On je uhapšen i odveden na ispitivanje.

Ispred škole je veliki broj roditelja koji strahuju za svoju decu.

(Telegraf.rs)