Čovek čistio lišće pred svojom kućom, iznervirani komšija mu pucao u glavu: Još jedno besmisleno ubistvo u SAD

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vilijam Martis je pronađen mrtav u gradu Antiohija sa prostrelnom ranom u glavi, saopštila je kancelarija šerifa okruga Lejk. Proglašen je mrtvim u lokalnoj bolnici.

Foto: Shutterstock

Čoveka iz Ilinoisa koji je koristio duvaljku za lišće na svom imanju navodno je ovog meseca upucao i ubio njegov komšija, te je tako postao poslednja u nizu žrtava besmislenih pucnjava koje su se u poslednje vreme dogodile u SAD.

Vilijam Martis je pronađen mrtav u gradu Antiohija oko 19.35 sati 12. aprila sa prostrelnom ranom u glavi, saopštila je kancelarija šerifa okruga Lejk. Proglašen je mrtvim u lokalnoj bolnici.

Nakon istrage, vlasti su u utorak uhapsile Martisovog 79-godišnjeg komšiju Etora Lačeija, za koga kažu da je navodno prišao Martiju i počeo da se svađa sa njim. Tokom spora, Lačei je navodno pucao i ubio Martisa, navodi policija.

"Naše saučešće upućujemo porodici i prijateljima Vilijama Martisa, koji je besmisleno ubijen", rekao je šerif okruga Lejk Džon Idlburg. "Članovi šerifove kancelarije su neumoljivi kada je u pitanju traženje pravde za žrtve. Članovi našeg Odeljenja za krivične istrage radili su danonoćno da privedu ubicu gospodina Martisa pravdi."

Lačei je optužen po dve tačke za ubistvo prvog stepena i zadržan je bez kaucije u okružnom zatvoru.

Ubio komšiju zbog lišća: Etore Lačei Foto: Lake County Sheriff's Office

U saopštenju za štampu, šerifovo odeljenje je reklo da je Lačei imao "različite primedbe" na Martisa.

Komšija obojice muškaraca potvrdio je tu istoriju čikaškoj ABC televizijskoj stanici VLS, navodeći da je Lačei bar jednom ranije potegao pištolj na Martisa.

"Niko ne zaslužuje tako nešto i pomalo je suludo misliti da neko može tako da pukne zbog jednostavne svađe koja se može rešiti samo razgovorom", rekao je komšija Džej Ar Mekarti.

Istražitelji su pronašli ono za šta su tvrdili da bi moglo biti oružje kojim je izvršeno ubistvo u blizini Lačejeve kuće, saopštila je šerifova kancelarija.

Martisova ćerka Žaklin Martis rekla je za "Vašington post" da porodica nema komentar na smrt njenog oca.

"Pokušavamo da se nosimo s ogromnim gubitkom", rekla je ona.

(Telegraf.rs)