Snažna eksplozija u Belgorodu: Ruski borbeni avion ispustio "vazdušno ubojno sredstvo", nastala rupa od 20 m

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napravljen je krater dubot 20 metara

Foto: Tanjug/AP

Dve osobe su povređene u eksploziji u ruskom gradu Belgorodu, blizu granice sa Ukrajinom.

Kako je saopštilo Rusko ministarstvo odbrane do eksplozije je došlo usled hitnog ispuštanja vazdušnog ubojnog sredstva kada je avion Su-34 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije obavljao let iznad tog grada.

Eksplozija je napravila krater dubok 20 metara širok oko 20 metara.

"Dve osobe su povređene u eksploziji koja je kasno sinoć potresla grad Belgorod na jugozapadu Rusije", saopštio je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

Foto: Tanjug/AP

Kako je precizirao, prema preliminarnim informacijama, jedna žena, koja je zadobila povredu glave, hospitalizovana je u Gradskoj bolnici broj 2 u umereno teškom stanju.

Druga žena je zadobila ogrebotine na koži i odbila je hospitalizaciju nakon ukazane neoophodne lekarske pomoći", napisao je Gladkov na Telegramu, prenosi TASS.

On je dodao da su usled eksplozije oštećena četiri stana u jednoj stambenoj zgradi, a stanovnicima je ponuđen privremeni smeštaj u hotelu. "Zgradu će pregledati specijalisti. Ako dođe do oštećenja potpornog zida, izmestićemo ceo deo zgrade", napisao je guverner Belgorodske oblasti i naveo da su oštećena i četiri automobila.

Kako se navodi, osnovan je krizni centar za prikupljanje svih informacija o incidentu, a na licu mesta su istražitelji i spasilački timovi ruskog ministarstva za vanredne situacije. Ruske vlasti sinoć su izvestile o eksploziji koja je potresla Belgorod koji se nalazi na granici sa Ukrajinom, a uzrok eksplozije još uvek nije objavljen.

(Telegraf.rs/Tanjug)