"Sedam tona nevolja": Ukrajina se uz muziku čuvenog benda zahvalila Australiji na pomoći i zatražila još

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Naši vojnici ne mogu da prestanu da pričaju o tome koliko su ove mašine odlične za rat protiv Rusa", ​​navodi se u tekstu na snimku, koji se odnosi na "Bushmastere".

Foto: Shutterstock

U video-snimku objavljenom na društvenim mrežama, ukrajinsko ministarstvo odbrane je navelo da će australijski "Bushmasters" i "Hawkei" vozila biti "savršen spoj" na bojnom polju.

Ukrajinske odbrambene snage zatražile su uz muziku čuvenog australijskog benda AC/DC od australijskog premijera Entonija Albanezea dodatnu vojnu podršku.

U video-snimku objavljenom na društvenim mrežama sa kultnom pesmom AC/DC "Back in Black", ukrajinsko Ministarstvo odbrane hvali "Bushmastere" koja je Australija obezbedila u borbi protiv Rusije.

Zatim poziva na dodatnu podršku u vidu lakog oklopnog patrolnog vozila "Hawkei".

"Naši vojnici ne mogu da prestanu da pričaju o tome koliko su ove mašine odlične za rat protiv Rusa", ​​navodi se u tekstu na snimku, koji se odnosi na "Bushmastere".

"A sada imamo novu simpatiju: Havkei", nastavlja se. "Sedam tona nevolje za privremene okupatore."

U propratnom postu na Tviteru dodaje se: "Ova dva bi bila savršen spoj na bojnom polju. Zaista bismo cenili njihov ponovni susret u Ukrajini."

Ambasador Ukrajine u Australiji Vasil Mirošničenko podelio je novi video, rekavši da se nada da će se podrška Ukrajini nastaviti.

"Ukrajincima je podrška Australije neprocenjiva", napisao je on na Tviteru.

"Zahvalni smo na vojnoj i humanitarnoj pomoći koja je do sada pružena. Nadamo se da će se nastaviti i ove godine."

Australija je u oktobru objavila da će Ukrajini isporučiti dodatnih 30 "Bushmaster" vozila, čime je broj doniranih oklopnih vozila dostigao 90.

Kontingent osoblja australijskih odbrambenih snaga takođe je raspoređen u Ujedinjeno Kraljevstvo u januaru radi obuke ukrajinskih vojnika.

Na prvu godišnjicu ruske invazije na Ukrajinu, 24. februara, australijska vlada je najavila dodatnu vojnu pomoć Ukrajini u vidu vazdušnih sistema bez posade, koji obezbeđuju obaveštajne podatke, nadzor i izviđanje na bojnom polju.

Australija je takođe iskoristila godišnjicu da najavi dalje troškove zbog Rusije, uključujući ciljane finansijske sankcije i zabranu putovanja za 90 ljudi.

(Telegraf.rs)