Tri Srbina uhapšena na aerodromu u Valensiji: Pljačkali putnike, svako je imao određen zadatak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sumnja se da su ukrali tri torbe i ranac od četvorice putnika, u kojima se, pored ostalih stvari, nalazilo 3.000 evra u gotovini, mobilni telefon, nakit i fotoaparat

Foto: Shutterstock

Nacionalna policija uhapsila je tri Srbina od 49 do 52 godine na aerodromu u Valensiji zbog sumnje da su izvršili četiri krivična dela krađe.

Oni su osumnjičeni da su ukrali torbe i rančeve putnika.

Agenti su prošle srede locirali u zoni polaska terminala trojicu muškaraca osumnjičenih da su počinili najmanje četiri krađe na aerodromu u periodu od novembra 2022. do marta ove godine, saopštio je Vrhovni štab u saopštenju.

Modus operandi kriminalaca je sproveden na koordinisan način i u najprometnijim oblastima, kao što su prijava prtljaga, kafeterija ili iznajmljivanje automobila. Do aerodroma su putovali iznajmljenim vozilom i tamo su obično tražili male torbe ili rančeve, gde putnici obično nose svoje najvrednije stvari, prenose španski mediji.

Sumnja se da su ukrali tri torbe i ranac od četvorice putnika, u kojima se, pored ostalih stvari, nalazilo 3.000 evra u gotovini, mobilni telefon, nakit i fotoaparat. Osumnjičeni su uvek nosili kapu i hiruršku masku da ne bi bili prepoznati i prazne rančeve da u njih stave torbe koje su ukrali.

Unutra su takođe nosili odeću u koju su se presvlačili nakon izvršenja krivičnog dela i na taj način otežavali njihovu identifikaciju. Takođe, navodno su koordinisano delovali, koristeći slušalice za telefon bez upotrebe ruku, i dok je jedan od njih navodno vršio nadzor, drugi je odvraćao pažnju žrtvi, a treći je ukrao njegove stvari.

Nakon više istraga, agenti su uhapsili trojicu muškaraca, srpske nacionalnosti, kao navodne izvršioce četiri krivična dela krađe i oduzeli dve bežične slušalice, kao i odeću i pribor koji su navodno korišćeni tokom krađa.

(Telegraf.rs)