Meštani odahnuli i otvorili dušu: Naci narko-klan čitavu deceniju terorisao grad i okolinu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na imanju se konzumirao kristal met, poznat i kao "Hitlerov spid"

Hapšenje članova opasnog narko-klana u nemačkom gradu Koldicu na površinu je izbacilo detalje o životu njegovih pripadnika, koji su okarakterisani kao - bolesni.

Kada su se vozili ulicama u svojim luksuznim "mercedesima", "poršeima" ili čak sedam "lamborginija", u Koldicu je vladao strah. Posle racije u sredu, sada cela Nemačka sada za mahinacije Ralfa N. (66) i njegovih sinova Andreasa (38) i Uvea (35), piše "Bild".

Carina je zaplenila 5,5 kilograma kristal meta, plantažu sa 3.200 biljaka marihuane, 32.000 evra u gotovini, pet pištolja i dve puške, kao i luksuzne superautomobile. Sva trojica su sada u pritvoru - i ceo region je odahnuo, pošto su grad i okolna sela terorisali čitavu deceniju, navodi nemački list.

Imanje porodice N. u Ulici Lauziker godinama je bilo mesto okupljanja nacista, gde se kristal met, poznat u zajednici kao "Hitlerov spid" zbog svoje popularnosti, navodno konzumirao i prodavao. "Kristalno skrovište" u Koldicu bilo je prerušeno u trgovinu drvetom. Komšija je za "Bild" rekao: "Na primer, kada smo ovde slavili devojačko veče moje ćerke, niko se iz sela nije usudio da dođe na našu farmu. Samo zato što su bili tamo."

U maju 2012, braća i otac "Rale" su izašli na uslovnu kaznu nakon pet tačaka optužbe za nanošenje povreda. Dve godine kasnije, Uve N. je uhvaćen sa 1,8 kilograma kristal meta i poslat u zatvor na tri godine. Prethodno je godinama maltretirao strane goste u jednom pansionu. Vlasniku su pretili, a na njegovu kuću je čak bačena eksplozivna naprava. Policija nikada nije rasvetlila nijedan zločin, rekao je on juče za "Bild".

Sada su kolovođe otišle, vratiće se mir.

Tome se nada i tadašnja pastorka Angela Lau (63): "Pre više od deset godina pokrenuli smo mirovne pregovore da rešimo problem desničarskog ekstremizma. Seo sam za sto sa tadašnjim gradonačelnikom, policijom, ocem Ralfom i jednim od njegovih sinova. Razgovor je trebalo da bude početak, ali nije bilo drugog”, rekla je ona.

(Telegraf.rs)