Snimak ubistva mladića iz Jute: Policajci pucali u njega, mislili su da je naoružan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njegova porodica tvrdi da je o tragediji saznala iz medija

Fotoi: Tanjug/AP

Čejza Alana je ubila policija u Farmingtonu u Juti tokom kontrole u saobraćaju 1. marta.

Dok policija tvrdi da je Alan odbio da izađe iz vozila i povinuje se njihovim naređenjima, njegova majka Dajana tvrdi da je on "brutalno ubijen".

Policija je u međuvremenu objavila snimak na kom se čuje kako policajci viču "pištolj", pre nego što su počeli da pucaju na BMW u kom je bio Čejz.

Srbin uhapšen na izlazu iz Crne Gore: Vozio cisternu sa pola tone kokaina

Jedan policajac je otvorio vrata, dok je drugi pokušavao da ga izvadi iz auta. Treći policajac je tada upozorio svoje kolege govoreći "pištolj, pištolj!", nakon što je primetio oružje na podu kod suvozačevog sedišta. Alan i policajci rvali su se nekoliko sekundi pre nego što su otvorili vatru, piše NY Post.

Ovim povodom oglasila se i policija, koja je obrazložila da su njihovi službenici počeli da pucaju na mladića kada se on uhvatio za nešto što im je izgledalo kao futrola za pištolj.

Podsetimo, do pucnjave je, prema rečima policije, došlo tokom redovnog zaustavljanja u saobraćaju.

Navodno su ga zaustavili jer je vozilo kojim je Alan upravljao imalo "nelegitimnu dozvolu". Policajci su od njega tražili isprave, ali je Alan to odbio. Pozvano je pojačanje, ali je vozač i dalje odbijao da sarađuje, prema saopštenju policije. Navodno je Alan otvorio prozor samo nekoliko centimetara i upirno pokušaji da izađe napolje bili su neuspešni.

Alan je takođe imao praznu futrolu na desnom kuku.

Njegova porodica tvrdi da je o tragediji saznala iz medija.

Dajana je rekla da se njen sin verovatno plašio za svoju bezbednost tokom pucnjave. Dodala je da su policajci pucali u njegovo vozilo najmanje 12 puta.

Video: Objavljen snimak ubistva 16-godišnje Afroamerikanke

(Telegraf.rs)