"Čuo sam glasove, rekli su mi da to uradim": Jezive reči dečaka koji je ubio nastavnicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni učenik je nakon napada, dok su drugi đaci bežali da spasu živu glavu, otrčao u drugu učionicu, gde je profesoru kojeg je zatekao u prostoriji rekao "da je čuo glasove koji su mu naredili da izbode nastavnicu"

Foto: Tanjug/AP

Dečak (16), koji se sumnjiči da je jutros ubio nastavnicu španskog jezika u srednjoj školi u francuskom gradu Sen Žan de Luz, rekao je nakon svirepog zločina da je čuo glasove koji su mu rekli da to mora da uradi.

Prema pisanju francuskih medija, osumnjičeni je uleteo u učionicu u kojoj je nastavnica prethodno držala čas, zaključao vrata, a potom je izvukao nož sa oštricom dužine 10 centimetara i istu zario nesrećnoj ženi u grudi.

Incident se dogodio oko 10 sati, nakon čega je učenik izleteo iz učionice i krenuo da trči po školi.

Iako je hitna pomoć brzo stigla na lice mesta, nastavnica, koja je imala oko 50 godina, preminula je usled zastoja srca.

Osumnjičeni učenik je nakon napada, dok su drugi đaci bežali da spasu živu glavu, otrčao u drugu učionicu, gde je profesoru kojeg je zatekao u prostoriji rekao "da je čuo glasove koji su mu naredili da izbode nastavnicu".

Profesor je uspeo da razoruža đaka, i da ga zadrži do dolaska policije.

Učenik koji je izbo nastavnicu nikad ranije nije pravio probleme, a prošlu godinu je završio sa vrlo dobrim uspehom. Navodno nije pružao otpor prilikom hapšenja.

Policiji je navodno rekao da je bio posednut.

Čitava škola bila je zaključana dva sata, nakon čega je učenicima dozvoljeno da napuste učionice i da potrče svojim zabrinutim roditeljima, koji su ih čekali ispred škole.

Samo je roditeljima u čijem razredu se dogodio napad bio je dozvoljen ulazak u školu, dok su ostali morali da čekaju svoju decu ispred kapije. Školu pohađa oko 1.100 đaka.

Bivši učenici ove prestižne škole kažu da je ubijena nastavnica bila izuzetno dobra žena.

(Telegraf.rs)