Preminuo dečak kojeg je Srbin 2018. spasao iz pećine na Tajlandu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečaci koji su bili sa njim zarobljeni u pećini postavili su potresne Fejsbuk statuse nakon što su saznali za smrt svog druga

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Duangpeč Promtep, jedan od 12 dečaka koji su izvučeni iz pećine na Tajlandu nakon višednevne akcije spasavanja, preminuo je u Velikoj Britaniji.

Uzrok smrti za sada nije poznat, ali mediji navode da je tinejdžer zadobio ozbiljnu povredu glave.

Promtep je pohađao Brooke House College Football Academy u Lesteru.

Preminuli tinejdžer bio je kapiten omladinskog fudbalskog kluba sa Tajlanda u vreme kada je, zajedno sa svojim saigračima i trenerom, ostao zarobljen u pećini koju su krenuli da istražuju. Akcija spasavanja 12 mališana trajala je pune dve nedelje, a među spasiocima bio je i jedan ronilac iz Srbije.

Dečaci koji su bili sa njim zarobljeni u pećini postavili su potresne Fejsbuk statuse nakon što su saznali za smrt svog druga.

Tajlandska neprofitna fondacija Zico, koja je pomogla da Promtep dobije stipendiju da studija u Engleskoj, takođe se oprostila od stradalog mladića.

Podsetimo, Promptep, njegovi sagrači i trener iz fudbalskog tima, ostali su 2018. zarobljeni u pećini Tam Luang na Tajlandu nakon što je nadošla voda usled obilnih padavina.

Promtep je tada imao 13 godina, a njegovi drugari od 11 do 16.

Trenera i dečake spasioci su izvukli posle dve nedelje potrage i akcije spasavanja.

(Telegraf.rs)