Kriminolog o slučaju ubistva studenata iz Ajdaha: "I korpa za otpatke bi mogla da bude ključan dokaz"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvo ročište zakazano je za 26. jun ove godine.

Foto: Tanjug/AP

Kriminolog Džozef Đakalone ispričao je da bi i korpa za otpatke mogla bi da bude ključni dokaz protiv Brajana Kobergera, osumnjičenog za ubistvo četiri studenata iz Ajdaha.

Brajan (28), doktorant kriminologije, za kog prijatelji tvrde da je bivši zavisnik od narkotika, osumnjičen je da je 13. novembra ubio četiri studenta u jednoj kući u Ajdahu.

Policija je nekoliko dana pre njegovog hapšenja, u kući njegovih roditelja u Pensilvaniji, pronašla dokaze nakon čega je Brajan uhapšen.

Očekuje se da će Tužilaštvo uskoro da saopšti koji su dokazi pronađeni u kući Brajanovih roditelja, u njegovom autu i uređajima koje je imao kod sebe.

Profesor kriminologije Džozef Đakalone tvrdi da bi svako mesto, uključujući i korpu za otpatke, moglo bi da bude ključan dokaz u istrazi ubistva.

"Postoji šansa da je sve dokaze poneo sa sobom i da su neki od njih pronađeni u gepeku. Siguran sam da je bio pod prismotrom kada je odlazio", kazao je stručnjak.

ABC News i CNN objavili su da postoje snimci na kojima se vidi kako jedne večeri između 22. decembra i njegovog hapšenja 30. decembra u sred noći baca smeće, piše Fox news.

"Bio je siguran da će policija pretraživati smeće, zato je to uradio. Setite se, on misli da je pametniji od policajaca i planira da se bori protiv optužbi", tvrdi Pat Dijaz, privatni detektiv koji je nekada radio kao inspektor.

Prvo ročište zakazano je za 26. jun ove godine.

Podsetimo, osumnjičeni Brajan Koberger (28) uhapšen je krajem decembra u Pensilvaniji. On je optužen po četiri tačke za ubistvo prvog stepena.

Brajan Koberger (28) se pojavio i na sudu u Pensilvaniji, ali se tokom saslušanja nije izjasnio o krivici.

On je sumnjiči za ubistvo Kejli Gonkalves (21), Medison Mogen (21), Ksane Kernodl (20) i Ksaninog dečka Itana Čepina (20) u ranim satima 13. novembra prošle godine.

Video: Telegraf na mestu gde je policija našla neke od ključnih dokaza protiv Brajana Volša

(Telegraf.rs)