Izraelska vojska pojačava snage na Zapadnoj obali: Palestinci slavili zbog napada u Jerusalimu

U sinoćnjem terorističkom napadu na sinagogu u naselju Neve Jakov u Jerusalimu poginulo je sedam ljudi, 10 je povređeno

Foto: Tanjug/AP

Izraelska vojska je saopštila danas da je pojačala vojne snage na okupiranoj Zapadnoj obali, dan pošto je palestinski napadač ubio sedam ljudi kod sinagoge na periferiji Jerusalima.

"Na osnovu procene situacije Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), odlučeno je da se divizija u Judeji i Samariji na Zapadnoj obali pojača dodatnim bataljonom", saopštila je vojska, prenosi Tanjug.

U sinoćnjem terorističkom napadu na sinagogu u naselju Neve Jakov u Jerusalimu poginulo je sedam ljudi, 10 je povređeno, a napadač je 21-godišnji Palestinac poreklom iz istočnog Jerusalima Alkam Kairi.

Palestinci slavili zbog napada u Jerusalimu

Palestinci na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze slavili su sinoć zbog terorističkog napada kod sinagoge, prenosi Tajms of Izrael.

Palestinci su se na Zapadnoj obali, u Ramali, Nablusu i Dženinu, kao i u delovima istočnog Jerusalima, radovali zbog napada, koji je izveo 21-godišnji Palestinac.

Slavlje je proteklo uz vatromet, pucnjavu u vazduh, trubljenje automobilskih sirena, pevanje pesama i slatkiše, prenosi Tajms of Izrael.

Maskirani muškarac je u Hebronu na Zapadnoj obali prstima pokazivao znak pobede ("V") i čašćavao prisutne poslasticama.

Desetine Palestinaca su se spontano okupile na nekoliko lokacija u pojasu Gaze da bi proslavili napad, a neki su delili velike količine slatkiša iz obližnjih poslastičarnica.

U gradu Gazi je zabeležena slavljenička pucnjava u vazduh i trubljenje automobilskih sirena, a sa zvučnika džamije se čulo "Alahu akbar" ("Bog je veliki").

Video: Stravični snimci raketiranja, Pojas Gaze u plamenu

(Telegraf.rs)