Monika sa sinovima pronađena smrznuta u polju: Samo ćerka uspela da se spasi

Monika Kanadi i njeni sinovi Kajl Milton i Malik Milton nađeni su mrtvi u blizini Lejksajd skloništa za beskućnike u nedelju, u Pontijaku u državi Mičigen

Foto: Porodična arhiva

Majka i dva sina pronađeni su smrznuti u zaraslom polju nakon što je ćerka uspela da se spasi i pokuca na vrata obližnje kuće, prenosi Metro.

Monika Kanadi (35) i njeni sinovi Kajl Milton (9) i Malik Milton (3) nađeni su mrtvi u blizini Lejksajd skloništa za beskućnike u nedelju, u Pontijaku u državi Mičigen, saopštio je šerif okruga Okland, Majkl Bučard.

Kako se navodi u obdukcijskom nalazu, majka i sinovi preminuli su od posledica hipotermije.

"Monika je bila draga, brižna majka koja se uvek trudila da brine o svojoj deci", piše u opisu GoFundMe kampanje organizovane za prikupljanje novca za sahranu.

"Kanadina 10-ogodišnja ćerka Lili, pokucala je na vrata i rekla je da joj je porodica mrtva u polju", saopštio je šerif Bučard.

Devojčica je hospitalizovana zbog hipotermije.

Kako kažu iz policije, Kanadi je imala mentalne probleme koji su je podstakli da sklonište pronađe napolju. Kanadi je verovala su se ljudi, pogotovo policajci urotili protiv nje.

Porodica je uočila njeno čudno ponašanje, ali kada su pokušali da joj pomognu, ona je pobegla sa decom.

Kanadi i njena deca su viđeni kako kucaju na komšijska vrata u subotu. Majka je rekla da su gladni, ali je odbila da uzme novac pre nego što je odlutala.

Policija je primila pozive u vezi majke i dece koji bez adekvatne odeće lutaju napolju, ali nisu uspeli da ih pronađu.

Kanadi je deci rekla da se sakriju, ako im neko priđe i da legnu na zemlju da spavaju.

Devojčica je jedina koja se probudila.

Kanadin brat, Andre Harsten, tražio je porodicu tokom celog vikenda.

"Bili su sjajni, tako pametni, samo je tužno što su bili tako mladi, nisu još ni iskusili život. Razumem sestru, ali samo želim da znam šta se desilo", rekao je Harsten.

Kako se navodi u opisu donatorske kampanje, Monika Kanadi nije imala osiguranje ni za sebe ni za decu. Do utorka uveče prikupljeno je više od 7.200 evra za troškove sahrane.

(Telegraf.rs)