Snimak tragično završene pljačke u restoranu: Lopov otimao novac od gostiju pod pretnjom pištoljem, pa ubijen

Policija traga za gostom koji je ispalio devet metaka u pljačkaša, ali on verovatno neće biti optužen

U jednom restoranu u Hjustonu dogodila se pucnjava pošto je jedan pljačkaš upao u objekat i od gostiju pod pretnjom oružja uzeo novac i druge vrednosti, nakon čega je jedan gost pucao u njega i vratio ukradene stvari njihovim vlasnicima.

Taj trenutak snimile su kamere, objavio je Daily Mail.

Policija u saveznoj državi Teksas sada traga za mušterijom koji je ispalio više metaka u pljačkaša od kojih je onaj u glavu bio smrtonosan.

Kako se navodi, on je pomogao da se ukradeni novac vrati vlasnicima.

Pljačkaš star oko 20 godina, ušao je u restoran Rančito #4 Takverija u jugozapadnom delu Hjustona u četvrtak uveče noseći crnu masku i rukavice a onda je od 10 gostiju zatražio da mu daju novac pod pretnjom oružjem.

Snimci pokazuju muškarca koji viče i maše, kako se verovalo, pištoljem po restoranu, dok su neki gosti polegali po podu sa rukama preko svojih stvari.

Međutim, dok je pljačkaš išao ka vratima, jedan od gostiju, koga je policija opisala kao belca ili Hispanoamerikanca, izvadio je svoj pištolj i pucao u pljačkaša.

Ispalio je devet hitaca od kojih jedan pljačkašu u glavu nakon čega je ovaj pao na zemlju. Gost u sivoj dukserici i farmerkama zatim je pokupio ukradeni novac i mobilne telefone i počeo da ih vraća ljudima od kojih su stvari uzete.

Policija saopštava da nije podigla optužnicu protiv gosta koji je pucao i da želi da razgovara sa njim o pucnjavi koja se dogodila u četvrtak.

On je zatim pobegao sa lica mesta u prašnjavom kamionetu, zajedno sa drugim gostima.

Identitet pljačkaša nije otkriven, ali policija veruje da je pištolj kojim je mahao po restoranu možda bio plastični.

U izveštaju policije se konstatuje da su policajci na lice mesta otišli po pozivu i da su zatekli nepoznatog muškarca crne puti u crnoj odeći, sa crnom maskom i crnim rukavicama koji je upucan sa više metaka.

"Lekari Hitne pomoći konstatovali su na licu mesta da je preminuo. Očevici su rekli policajcima da je osumnjičeni ušao u restoran i uperio pištolj u ljude tražeći od njih da mu daju novac. Kada je osumnjičeni pokupio novac, jedan od gostiju, izvadio je pištolj i više puta pucao u njega", navodi se u saopštenju.

Pedro Lopes, vlasnik restorana rekao je da su on i zaposleni i dalje u šoku.

"Svi su se prepali. I ja. Neke mušterije su sedele, neki su bili tamo, on je uzeo novac i krenuo. Nikad ne znate šta može da se desi", rekao je on.

Policija je objavila snimak vozila kojim je pobegao muškarac koji je ubio pljačkaša.

Eksperti veruju da on verovatno neće biti optužen jer je njegova upotreba oružane sile bila opravdana imajući u vidu okolnosti.

Bivši pripadnik policije u Hjustonu koji je sad advokat Tomas Nikson kaže da je pomenuto lice "koje je ubio u tom trenutku činilo pljačku i da je stoga upotreba sile u samoodbrani, kao i u odbrani nevinih ljudi potpuno opravdana u Teksasu".

Video: Lopovi zapretili pištoljem tokom pljačke, reakcija golorukog muškarca ih naterala u beg

(Telegraf.rs)