Otkrivene prve reči devojčice (5) koja je dva dana provela u smrskanom autu pored mrtvih roditelja

U prevrnutom automobilu, skrivenom na zapačenom putu, devojčica je uspela da odveže pojas jednogodišnjem bratu i izvuče ga iz sedišta za bebe. Zajedno sa dvogodišnjim bratom, troje dece provelo je u slupanom autu 55 sati na temperaturi većoj od 30 stepeni

Foto: Facebook

"Sad će baka da nas čuva", bile su prve reči petogodišnje devojčice koja je sa svoja dva brata provela 55 sati zarobljena u automobilu kraj mrtvih roditelja, nakon prevrtanja vozila.

Stravična nesreća dogodila se na katolički Božić u blizini Kondinina u Australiji, na oko 300 kilometara od Perta.

Roditelji mališana, Sindi Bredok (25) i Džejk Dej (28) stradali su na licu mesta, dok su njihova deca preživela zahvaljući najstarijoj ćerki.

U prevrnutom automobilu, skrivenom na zapačenom putu, devojčica je uspela da odveže pojas jednogodišnjem bratu i izvuče ga iz sedišta za bebe. Zajedno sa dvogodišnjim bratom, troje dece provelo je u slupanom autu 55 sati na temperaturi većoj od 30 stepeni.

Decu su pronašli tek 27. decembra.

Kejli Volas, bliska prijateljica stradale Sindi rekla je da je pravo čudo da su deca preživela ovu nesreću.

"Kada su ih konačno pronašli, devojčica je jedino rekla: 'Sad će baka da pazi na nas'", rekla je Kejli.

Majkl Rid, rođak stradalog Džejka, rekao je da su prijatelji koji su pronašli slupani automobil mislili da je cela porodica izginula. Shvatili su da su deca živa, tek kada je devojčica počela da doziva iz uništenog vozila.

Veruje se da će deca živeti kod svoje bake Anete, inače Džejkove majke.

Deca su 27. decembra helikoptera prebačena u dečiju bolnicu u Pertu. Mališani su bili dehidrirali, ali lekari kažu da nisu zadobili ozbiljnije povrede u nesreći.

Hrabra devojčica je i u bolnici brinula o svojoj mlađoj braći. Kejli kaže da je uvek sa sestrama išla da obilazi braću i da je lekarima rekla da i ona hoće da bude doktor kad poraste.

(Telegraf.rs)