Još jedan ruski zvaničnik preminuo pod misterioznim okolnostima? Nesterova našli mrtvog

Od 2014. Nesterova su pratile uporne optužbe za prevaru i proneveru

Foto: Tanjug/AP

Čovek koji je omogućio snove Vladimira Putina o istraživanju svemira preminuo je u 74. godini.

Vladimir Nesterov posljednja je žrtva ove godine među ruskom elitom i četvrti zvaničnik koji je poginuo u nekoliko dana.

On je bio pionir nove "najbolje rakete" Angara i bio je bivši generalni direktor Hruničevog centra, za koji se Putin nadao da će olakšati prvu rusku misiju na Mesec.

Od 2014. Nesterova su pratile uporne optužbe za prevaru i proneveru.

Vlasti su ga optuživale da je u svoje džepove gurnuo gotovo 60 miliona evra, i tokom istrage se nalazio u kućnom pritvoru, piše DailyMail.

Još nije otkriveno od čega je Nesterov preminuo.

Podsetimo, trojica visokopozicioniranih Rusa preminula su pod čudnim okolnostima u roku od 48 sati.

Foto:Stanislav Krasilnikov / TASS /, Not supplied / WillWest News / Profimedia, Wikimedia/Jason L. Austin

Prvi među njima bio je Aleksandar Buzakov, šef jednog od najvećih brodogradilišta u Rusiji. On je iznenada preminuo prošle subote, a okolnosti pod kojima je preminuo još uvek nisu saopštene.

Istog dana svet je šokirala vest o smrti generala Alekseja Maslova koji je iznenada preminuo u Moskvi u 69. godini. General Maslov je bio glavnokomandujući ruskih kopnenih snaga od 2004. do 2008.

Potom je stigla vest i o smrti multimilionera Pavela Antova, koji je član glavne proputinovske stranke Jedinstvena Rusija. Antov je otišao na putovanje kako bi proslavio svoj 66. rođendan, međutim s njega se nikad nije vratio.

(Telegraf.rs)