Okončana dvodnevna drama: Oslobođeni taoci koje su držali islamisti u Pakistanu

''Dobra vest je da smo uspešno oslobodili sve taoce od terorista. Neki taoci su lakše povređeni, ali su dobro'', rekao je jedan od zvaničnika bezbednosnih snaga

Foto: Tanjug/AP

Pakistanske snage bezbednosti danas su ponovo zauzele antiteroristički centar u gradu Banu i oslobodile sve taoce, dva dana nakon što su taj centar zauzeli islamistički militanti.

Jedan od zvaničnika pakistanskih bezbednosnih snaga rekao je za Rojters da je operacija završena i da nema više otpora.

''Dobra vest je da smo uspešno oslobodili sve taoce od terorista. Neki taoci su lakše povređeni, ali su dobro'', rekao je on.

Bezbednosne snage i ministarstvo unutršnjih poslova Pakistana nisu bili dostupni za komentar, a ostalo je nejasno i kakva je sudbina militanata koji su zauzeli antiteroristički centar, prenosi Rojters.

Ranije danas pakistanske snage su u gradu Banu na severozapadu zemlje opkolile vojnu oblast u kojoj se nalazi centar, a kako je Rojtersu rekao visoki zvaničnik bezbednosnih snaga, nakon što su teroristi odbili da oslobode taoce, odlučeno je da se upotrebi sila.

Pakistanski talibani, poznati kao Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), zauzeli su antiteroristički centar u okviru pojačanih napada koji su započeli nakon što je prestao prekid vatre sa vladom Pakistana, prenosi Rojters. TTP je osnovan kako bi se borio protiv pakistanske države i nametnula svoje ekstremističko viđenje islama, a kako navodi Rojters, grupa je slabo povezana sa talibanima u Avganistanu.

(Telegraf.rs/Tanjug)