Holandska princeza tek započela studentski život, sada se vraća u palatu: Na meti je kriminalnih grupa?

Amalija (18) je prošlog meseca počela da studira na Univerzitetu u Amsterdamu, pa se zbog toga preselila u taj grad. Međutim, kraljica navodi da je sada iz bezbednosnih razloga morala da se vrati nazad u palatu u Hagu

Foto: Tanjug/AP

Holandska prestolonaslednica Katarina-Amalija je pod pojačanim bezbednosnim nadzorom zbog zabrinutosti da bi mogla biti meta kriminalnih grupa, izvestila je juče holandska novinska agencija ANP.

- Jedva sme da izađe iz kuće - citirao je ANP kraljicu Maksimu tokom njene posete Švedskoj sa suprugom, kraljem Viljemom-Aleksandrom.

Amalija (18) je prošlog meseca počela da studira na Univerzitetu u Amsterdamu, pa se zbog toga preselila u taj grad. Međutim, kraljica navodi da je sada iz bezbednosnih razloga morala da se vrati nazad u palatu Huis ten Bosch royal u Hagu.

Živela sa drugim studentima

Prošlog meseca je nekoliko holandskih medija izvestilo da je princeza pod pojačanim obezbeđenjem zbog straha da bi kriminalne grupe mogle da je napadnu ili otmu. Holandska policija i tajna služba odbile su da objave koje su bezbednosne mere uvele oko kraljevske kuće.

Premijer Mark Rute rekao je juče uveče da ne može preciznije da govori o detaljima pretnji, piše CNN.

Princeza Amalija je prošlog meseca počela da studira politiku i ekonomiju te se preselila u iznajmljen stambeni objekat u Amsterdamu, koji je delila sa nekoliko drugih studenata.

- Ovo je užasna vest, pre svega za nju. Činimo sve kako bismo je zaštitili - rekao je Rute novinarima.

(Telegraf.rs)