Referendum u LNR biće održan ove nedelje, najavio Horošilov

To je izjavio prvi zamenik predsednika Narodnog veća Luganske Narodne Republike Dmitrij Horošilov

Foto: Tanjug/AP

Prvi zamenik predsednika Narodnog veća Luganske Narodne Republike Dmitrij Horošilov izjavio je u utorak da će referendum o ulasku samoproglašene LNR u sastav Rusije biti održan od 23. do 27. septembra

Cilj će biti ulazak u Rusku Federaciju nakon što su dve oblasti prethodno pozvale na hitan referendum. Danas se slična izjava čula i u Hersonskoj oblasti.

Moskva je tokom dana dodala da očekuje nepovratne promene geopolitičke situacije nakon što ovi regioni postanu deo Rusije.

I u DNR referendum o ulasku u sastav Rusije

Referendum o ulasku samoproglašene Donjecke Narodne Republike u sastav Rusije biće održan od 23. do 27. septembra, saopštio je danas lider DNR Denis Pušilin.

Kako se navodi u saopštenju društvenog pokreta "Donjecka republika", poslanici Narodnog veća DNR usvojili su zakon o referendumu o ulasku republike u sastav Rusije.

I u Hersonskoj oblasti referendum

Referendum o ulasku Hersonske oblasti u sastav Rusije biće održan u istom periodu.

"Referendum o ulasku Hersonske oblasti u sastav Ruske Federacije bice održan od 23. do 27. septembra", saopštio je šef vojno-civilne administracije te oblasti Vladimir Saldo.

Rogov: Referendum u Zaporoškoj oblasti od 23. do 27.septembra

Referendum u Zaporoškoj oblasti trajaće nekoliko dana da bi se izbegle gužve, izjavio je danas za radio stanicu Kosmolskaja pravda član glavnog saveta regionalne administracije te oblasti Vladimir Rogov.

Takođe rekao je da će referendum u toj oblasti biti održan od 23. do 27. septembra.

- Definitivno, referendum će biti održan ne na jednom mestu i ne u toku jednog dana - rekao je Rogov, prenela je agencija TAS S.

(Telegraf.rs)