Mladića (20) samlela seckalica za reciklažu na poslu: Korišćena još mesec dana nakon toga

Porodica je početkom maja prijavila nestanak 20-godišnjaka

Foto: Facebook

Mladić koji je nestao pre dva meseca veruje se da je umro nakon što je upao u seckalicu za reciklažu dok je bio na poslu.

Poslednje poznato mesto gde se Dankan Aleksander Barel-Gordon nalazio bio je njegov posao u fabrici za industrijski oporavak i reciklažu u Griru, u Južnoj Karolini.

Porodica je početkom maja prijavila nestanak 20-godišnjaka, piše Mirror.

Independent prenosi da je mrtvozornik rekao u saopštenju u sredu da su mali komadi ljudskog mesa pronađeni u blizini mašine na kojoj je Barel radio.

DNK test osušene krvi pronađene na licu mesta omogućio je mrtvozorniku da potvrdi da se poklapa sa Barelovim roditeljima, navodi The State.

Foto: Facebook

Mašina za usitnjavanje plastike je već tri puta pregledana, a jedan od pregleda je izvršio pokojnikov otac.

Od trenutka kada se smatra da je Barel upao u industrijsku mašinu do početka juna, kada je mrtvozornik prvi put došao na lokaciju, smatra se da je prerađeno više od 27.000 kilograma plastike.

- Mogu da potvrdim da je materijal u skladu sa ljudskom masnoćom, mikroskopski sitnim česticama kože i malim komadima kostiju - rekao je mrtvozornik u saopštenju za medije, dodajući da nije mogao da izda smrtovnicu jer nije pronađeno telo.

Uprava za bezbednost i zdravlje na radu započela je istragu nakon što je mrtvozornik uzeo prvi uzorak početkom juna.

Portparol je za The State rekao da će odluka o tome da li je došlo do kršenja bezbednosti trajati još osam nedelja.

Kancelarija šerifa okruga Spartanburg otvorila je drugu istragu, ali su za Herald-Journal rekli da neće komentarisati okolnosti oko smrti 20-godišnjaka, uključujući i to da li je u pitanju ubistvo ili nesreća.

(Telegraf.rs)