Roditelji optuženi za ubistvo ćerke u Australiji, uhapšeni i članovi religiozne grupe: Uskratili joj lečenje?

Njena najstarija sestra Džejd Strus rekla je da je njena šira porodica ostala "potpuno slomljena zbog njene smrti"

Foto ilustracija: Shutterstock

Dvanaest članova religiozne grupe uhapšeno je zbog sumnje da su izazvali smrt osmogodišnje devojčice iz Australije koja je bolovala od dijabetesa tip jedan.

Elizabet Strus umrla je 7. januara ove godine u svom domu u Brizbejnu, nakon što su joj je navodno uskraćivan insulin, budući da pati od dijabetesa tip jedan.

Ranije ove godine njeni roditelji optuženi su za ubistvo, zlostavljanje i ne pružanje osnovnih uslova za život devojčice. Policija je u međuvremenu saopštila da je uhapšeno još 12 osoba, pripadnika religiozne grupe starosti između 19 i 64 godine takođe zbog Elizabetinog ubistva.

Njeni roditelji Džejson i Keri članovi su reliziozne grupe, koja nije povezana ni sa jednom crkvom.

Policija je saopštila da su se roditelji i ostali članovi grupe molili za njen oporavak, nakon što je postala smrtno bolesna, piše BBC.

- Tokom 40 godina karijere nikada nisam imao ovakav slučaj - rekao je Detektiv Geri Vots.

Njena najstarija sestra Džejd Strus rekla je da je njena šira porodica ostala "potpuno slomljena zbog njene smrti".

- Suočavamo se sa brutalnom realnošću da roditelji koji su trebali da zaštite devojčicu, to nisu učinili. Možda nikada nećemo saznati šta se tačno dogodilo - napisala je ona.

Očekuje se da će 12 osoba koje su uhapšene povodom ovog slučaja biti saslušane u sredu, dok će se roditelji na sudu pojaviti krajem jula.

Video: Jeziv snimak iz Doktorove sekte: Žene plešu polugole, među seks-robinjama i deca

(Telegraf.rs)