Snimak strašnog požara u blizini luksuznog hotela u Grčkoj: Oštećeni delovi rizorta, gosti evakuisani čamcima

Lokalni mediji javljaju da postoji velika šansa da se radi o podmetnutom požaru

Ogroman šumski požar izbio je u ponedeljak uveče u blizini luksuznog hotela u Kranidiju u Grčkoj.

Gosti iz pomenutog hotela evakuisani su tokom noći, nakon što su neke od prostorija oštećene u velikom požaru. Požar je izbio u šumi, ali ga je vetar preneo u blizini hotela.

Lokalni mediji javljaju da postoji velika šansa da se radi o podmetnutom požaru.

Oko 40 ljudi, posetilaca i zaposlenih, koji su evakuisani iz hotela, prvobitno su bili zarobljeni na plaži u okviru kompleksa hotela. Oni su ubrzo čamcima prevezeni na sigurno.

Požar je izazvao ozbiljnu štetu na bungalovima, ali na sreću žrtava nije bilo, prenosi Greekreporter.com.

Za jedan dan buknulo 52 požara

Slabljenje vetra tokom noći pomoglo je grčkoj vatrogasnoj službi da obuzda nekoliko požara u različitim delovima zemlje, iako jutros vatrogasci još uvek vode bitku sa vatrenom stihijom u Fokidi i na Peloponezu.

- Tokom noći pomoglo nam je slabljenje vetrova. Zabrinuti smo zbog fronta od Itee do Agie Eftimije - rekao je zamenik guvernera Jorgos Delmozos.

On je dodao da se očekuje pojačana vazdušna podrška u daljem suzbijanju požara.

Kako je saopšteno iz Vatrogasne službe, na gašnjenju požara je angažovano 140 vatrogasaca sa 43 vozila, dok iz vazduha pomažu četiri aviona i helikopter.

Borba sa požarom je i u okrugu Iliji na Peloponezu, a u ponedeljak vatra se približila selu Lata, gde je izdato naređenje za evakuaciju, a na gašenju učestvuje 195 vatrogasaca sa 48 vozila, kao i letelica.

Još jedan požar koji je juče izbio na Svetoj Gori u šumovitoj oblasti je lokalizovan, a na licu mesta delovao je helikopter iz vazduha, dok se na terenu bori još 46 vatrogasaca i 16 vozila.

(Telegraf.rs)