Neverovatni prizori iz Kijeva: Pre 3,5 meseca ove slike su bile nezamislive, život se polako vraća na staro?

Fotografije sa obala reke Dnjepar koja protiče kroz Kijev pokazuju ljude kako uživaju na suncu, plivaju u vodi i igraju razne igre, što je pre skoro četiri meseca bilo nezamislivo

Foto: Profimedia/Dominika Zarzycka/Zuma Press

Stanovnici Kijeva su subotu proveli napolju kako bi iskoristili topli dan i temperaturu od 34 stepena, a stotine ljudi uživalo je na suncu na centralnoj gradskoj plaži, samo nekoliko nedelja nakon što je ukrajinska prestonica bila pod opsadom ruskih snaga.

Fotografije sa obala reke Dnjepar koja protiče kroz Kijev pokazuju ljude kako uživaju na suncu, plivaju u vodi i igraju razne igre, što je pre skoro četiri meseca bilo nezamislivo.

Od 24. februara ove godine, kada je počela specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini, iz grada su dolazile fotografije dima koji se izdizao iznad zgrada, dok su ruske snage bombardovale Kijev, a Ukrajinci pružili neverovatan otpor.

Tada je sneg prekrivao veliki deo grada, a kolone vozila pokušavale su da pobegnu od raketa i napada.

Sada, sa dolaskom toplijih dana, deluje kao da se život polako vraća u normalu nakon zatišja koje je usledilo pošto su se ruske snage povukle iz ovog područja i preusmerile fokus na istočnu Ukrajinu.

Iako se gledanjem ovih fotografija čini kao da se ništa loše ne dešava, u Kijevu i dalje postoji doza straha i anksioznosti, a muškarce i dalje pozivaju na prve linije borbe. Opasnost od novih napada i dalje se nadvija nad gradom, a Rusi su prošlog vikenda poslednji put gađali Kijev.

Dok stanovnici Kijeva uživaju u periodu primirja, borbe nastavljaju da besne na istoku i jugu Ukrajine, a najveća bitka vodi se u regionu Donbasa.

Video: 100 dana sukoba u Ukrajini

(Telegraf.rs)