Ubio je 19 dece stare od 7 do 10 godina i 2 nastavnika: Novi detalji masakra u Americi, oglasio se i Bajden!

Vreme čitanja: oko 1 min.

- On je pucao i ubijao, strašno, neshvatljivo - rekao je guverner Teksasa

Video: Masakr u Teksasu: Osamnaestogodišnjak usmrtio 19 učenika i 2 učitelja

Najmanje 19 dece i dva učitelja ubijena su u osnovnoj školi u gradiću Uvalde u Teksasu, pošto je ubica Salvador Ramos (18) ušao u školu i otvorio vatru, javlja Hafington Post. 

Policija u Uvaldeu odgovorila je sinoć na poziv u pomoć, posle pucnjave u Osnovnoj školi Robb, u kojoj nastavu pohađaju deca od 2. do 4. razreda, starosti od 7 do 10 godina.

Ubica, 18-godišnji muškarac Salvador Ramos, likvidiran je u obračunu sa policijom, rekao je guverner Teksasa Greg Abot sinoć.

On je pre masakra pucao i u svoju babu, objavio je guverner.

- On je pucao i ubijao, strašno, neshvatljivo - rekao je na konferenciji za novinare vidno potreseni Abot.

Učiteljica koja je ubijena u napadu identifikovana je kao Eve Mirales. Ona je umrla pokušavajući da zaštiti svoje učenike.

Predsednik SAD Džo Bajden je naredio da zastave na Beloj kući i federalnim zgradama u Americi budu spuštene na pola koplja, sve do subote.

- Zašto smo voljni da živimo sa ovim? Zašto dopuštamo da se ovakve stvari dešavaju? Gde, za ime boga, gde nam je kičma? Vreme je da delujemo. Vreme je da kažemo onima koji opstruiraju donošenje zakona o oružju: nećemo zaboraviti. Možemo da uradimo mnogo više, moramo da uradimo mnogo više - rekao je Bajden i upitao se "kada ćemo, za ime boga, da se suprotstavimo lobistima koji lobiraju u korist vatrenog oružja.

Video: Potresan video roditelja koji čekaju da prikupe decu nakon masovne pucnjave školi u Teksasu

(Telegraf/HuffPost)