Dečak (13) vozio kamionet, udario u kombi i ubio devetoro: Poginuo je i on

Dvoje studenata iz Kanade preživelo je nesreću, u stabilnom su stanju, ali su još uvek u bolnici.

Foto-montaža: Shutterstock, Printskrin: KOSA-TV

Devet osoba poginulo je u američkoj saveznoj državi Teksas kada je trinaestogodišnji dečak za volanom kamioneta udario u kombi koji je prevozio univerzitetske sportiste.

Federalni istražitelji su na konferenciji za novinare u četvrtak saopštili da se nesreća dogodila kada je na kamionetu kojim je upravljalo dete eksplodirala leva guma, nakon čega je došlo do čeonog sudara sa kombijem koji je prevozio univerzitetske igrače golfa.

Šest univerzitetskih igrača golfa, uključujući jednog iz Portugala i jednog iz Meksika, kao i njihov trener, poginuli su u nesreći.

U nesreći su život izgubili i dečak za volanom pik-apa i njegov suvozač.

Dvoje studenata iz Kanade preživelo je nesreću, u stabilnom su stanju, ali su još uvek u bolnici.

Lokalni zvaničnik službe za bezbednost saobraćaja u Teksasu rekao je za AP da je u toj savenzoj državi nelegalno da 13-godišnje dete upravlja bilo kakvim vozilom, s obzirom da je jedino dozvoljeno da deca, ne mlađa od 15 godina voze pod uslovom da su u pratnji instruktora ili odrasle osobe sa licencom.

Predstavnici američke Nacionalne službe za bezbednost saobraćaja (NTSB) kažu da još uvek nije poznato kojom su se brzinom kretala vozila kada je došlo do sudara nedaleko od granice sa Meksikom, navodeći da su se i kamionet i kombi zapalili posle udarca.

Suvozač u kombiju je bio 38-godišnji Henrik Simens, dok je Ford tranzit prevozio članove muškog i ženskog univerzitetskog kluba sa jednog turnira.

(Telegraf.rs)