Džonson tokom obraćanja Putina uporedio sa Miloševićem: Iste gluposti, potpuno ista agresija...

Boris Džonson je rekao i da postoji mogućnost da Rusija napadne neku NATO članicu i da bi u tom slučaju njegova zemlja došla u odbranu NATO savezniku

Foto: Tanjug/AP

Britanski Premijer Boris Džonson obratio se danas poslanicima u Parlamentu povodom uvođenja novog paketa sankcija Rusiji. Ono što je mnogima privuklo pažnju je da se premijer tokom izlaganja uporedio Vladimira Putina sa Slobodanom Miloševićem.

Tom prilikom poslanik Laburista Kris Brajant je rekao da Vladimir Putin mora da završi u zatvoru.

Boris Džonson je rekao i da postoji mogućnost da Rusija napadne neku NATO članicu i da bi u tom slučaju njegova zemlja došla u odbranu NATO savezniku.

On je takođe dodao da bi Putin mogao da bude suočen sa optužbama za ratne zločine zbog invazije na Ukrajinu.

Obraćajući se poslanicima, Džonson je rekao: "Putin će biti osuđen u očima sveta i istorije. On nikada neće moći da očisti krv Ukrajine iz svojih ruku".

- Iako su Ujedinjeno Kraljevstvo i naši saveznici pokušali sve puteve diplomatije do poslednjeg časa, vođen sam zaključkom da je Putin uvek bio odlučan da napadne svog suseda, bez obzira šta mi uradili. Sada ga vidimo kakav jeste - krvavog agresora, koji veruje u imperijalno osvajanje - rekao je Džonson, prenosi Guardian.

On je zatim tokom izlaganja Putina uporedio sa Slobodanom Miloševićem.

-  Jedna od najfascinantnijih stvari koje Putin radi je to koliko postoji bliska paralela između njegovih poteza i poteza Slobodana Miloševića. Potpuno iste gluposti koje se prodaju o mističnoj uniji Kosova i Beograda, Kijeva i Moskve, potpuno ista agresija i setite se da je Slobodan Milošević preminuo dok su mu je suđeno - rekao je Džonson.

Video: Vladari se svađaju, a narod strada, duša me boli: Da li se Beograđani plaše rata?

(Telegraf.rs)